Хетафе у Лиги Европа

Фудбалери Хетафеа изборили су пласман у Лигу Европа победом над Атлетиком из Мадрида са 3:0 у утакмици последњег 38. кола шпанског првенства.

Двоструки стрелац у победи Хетафеа био је Роберто Солдадо, а у стрелце се уписао и Данијел Парехо.

Тренер Атлетика Кике Флорес Санчес је на вечерашњој утакмици одмарао поједине првотимце, међу којима и Дијега Форлана и Серхиа Агуера, који су били најзаслужнији за тријумф клуба у Лиги Европа, после победе над Фуламом од 2:1, прошле среде.

Хетафе је освојио шесто место у Примери са 58 бодова, што је најбољи резултат у историји клуба, а Атлетико је остао девети са 47 бодова.

За шесто место борио се и Виљареал, али је одиграо нерешно са Сарагосом 3:3 и поред тога што је губио са 0:3. "Жута подморница" има два бода мање од Хетафеа, а Сарагоса се бодом попела на 14. место са 41 бодом.

Сарагоса је у 35. минуту водила са 3:0, головима Елисеуа, Адријана Колунге и Рубена Пулида, а бод Виљареалу донели су двоструки стрелац Санти Казорла и Ђузепе Роси.

Фудбалери Атлетика из Билбаоа победили су на свом терену Депортиво са 2:0 и остварили прву победу у последњих седам утакмица. У последњој првенственој утакмици у сезони голове за Атлетико постигли су Икер Муниан и Хави Мартинес.

Нападач Хосеба Ечеберија одиграо је вечерас последњу утакмицу у каријери, а за екипу са Сан Мамеса наступао је 15 година.

Билбао је остао на осмом месту са 54 бода, што је најбољи резултат екипе у последњих шест сезона, док је Депортиво тренутно 10. са 47 бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи