Наставља се такмичење у Лиги Европe

Такмичење у фудбалској Лиги Европe наставља се у четвртак утакмицама шеснаестине финала, а један од најзанимљивијих мечева биће дуел бивших европских шампиона у Амстердаму, где ће Ајакс дочекати Јувентус.

"Идемо у Амстердам да победимо. Прошли смо кроз негативну фазу, а играње у Лиги Европe је велики мотив. Биће тешко против Ајакса, то је јака екипа и играју добро у домаћем првенству. Али, морамо да верујемо у себе, јер смо способни да их победимо", рекао је фудбалер црно-белих Дијего за клупски сајт.

Победу су најавили и фудбалери Ајакса, који ће бити ослабљени изостанком Габрија, неизвестан је наступ српског репрезентативца Марка Пантелића због проблема са стомаком, али и Расмуса Линдгрена због повреде.

"Спреман сам за Јувентус. Идемо на победу", рекао је дефанзивац Ајакса Емануелсон.

Фудбалери Ливерпула ће први пут после шест година играти у другом по важности европском такмичењу, после лоших резултата у Лиги шампиона. "Црвени" сутра на свом стадиону дочекују румунску Униреу. Петоструки европски шампион Ливерпул је овосезонско такмичење у Лиги шампиона завршио после групне фазе, али би и трофеј у Лиги Европа поправио утисак после веома лошег почетка сезоне.

У екипу "црвених" враћа се Џејми Карагер, а после једномесечне паузе на терен би могао и Јуси Бенајун. "Карагер је почео да тренира и биће у комбинацији за тим, што је веома добра вест за нас. Он је важан играч. Јуси тренира са екипом, иако још осећа повреду ребра", рекао је тренер Ливерпула Рафаел Бенитес.

Фернандо Торес и Глен Џонсон су и даље повређени, али могли би да се врате у тим за реванш утакмицу шеснаестине финала следеће недеље. Бенитеса охрабрује добра игра Дирка Кајта, који је на последњих пет утакмица постигао четири гола. 

"Најважнија ствар је да вам у тиму буду само спремни играчи. Лепо је када у екипи имате звезде као што су Фернандо и Стивен (Џерард), али потребна вам је помоћ и осталих фудбалера. Дирк је веома добар и може да постигне гол. Таквог играча сваки тренер жели у тиму", рекао је он.

Лидер португалског првенства Бенфика гостује у Берлину екипи Херте, док ће Вердер из Бремена играти у Холандији против Твентеа, а Панатинаикос ће у Атини дочекати Рому.

"Можда Твенте није толико познат клуб, али мораћемо да играмо веома добро како бисмо их елиминисали", рекао је тренер Вердера Томас Шаф. 

Ред бул, који је једини освојио свих 18 бодова у групној фази такмичења, гостује у Лијежу екипи Стандарда, Рубин ће угостити Хапоел из Тел Авива, док ће Лил бити домаћин Фенербахчеу.

Валенсија игра на гостовању против Брижа, Виљареал ће дочекати Волфсбург, Фулам ће бити домаћин браниоцу титуле Шахтјору, док ће ПСВ Ајндховен играти у Немачкој против Хамбурга.

Фудбалери Атлетика ће у Мадриду дочекати Андерлехт, а Копенхаген Олимпик из Марсеља.

У првој утакмици шеснаестине финала Лиге Европе Евертон је синоћ на свом терену победио Спортинг из Лисабона са 2:1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи