Предлог Звезде: Тужба против ФСС-а, Партизану одузимање бодова

Представник правне комисије Фудбалског клуба Црвена звезда, Никола Думнић, рекао је да је предлог те службе да се Фудбалски савез Србије изведе пред редовни суд због тога што је тренеру Партизана Марку Николићу дозволио да води црно-беле и тиме такмичење у српском првенству учинио нерегуларним.

Думнић је за портал Моцарспорт рекао да прописи ФСС-а налажу да свака од уводних шест Партизанових утакмица под Николићевим вођством региструје службеним резултатом 0:3.

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је у понедељак да је Николић суспендован у Словенији због расизма док је предводио Олимпију, али да му је ипак дозвољено да води Партизан на почетку ове сезоне.

Марко Николић је то демантовао, а објављен је допис Фудбалског савеза Словеније у коме се наводи да садашњи тренер Партизана не издржава никакву суспензију нити се против њега води било какав дисциплински поступак.

Николић је, док је радио као тренер Олимпије, првобитно кажњен са седам утакмица суспензије, новчано са 1.500 евра, зато што је на расној основи увредио играча љубљанског тима Блесинга Елкеа, подсећа Моцартспорт.

Думнић је навео да је та казна била коначна, да се Николић на њу није ни жалио.

"Одслужио је једну утакмицу суспензије, а онда је Олимпија раскинула уговор са њим баш зато што није могао да обавља свој посао. Након тога није имао ангажман до доласка у Партизан, а правило каже да се казне на нивоу националних савеза преносе у друге земље ако су обе под окриљем исте конфедерације. У овом случају Уефе. Знате да је Евертон рецимо морао да одради меч суспензије из Швајцарске", рекао је Думнић.

"И та Николићева казна је морала да се примењује и овде у првих шест његових утакмица. Пошто није, према правилнику Савеза, све оне би требало да буду регистроване службеним резултатом 3:0 у корист Партизанових противника", додао је.

Коментаришући допис из Словеније, он је казао да та "потврда нема деловодни број и деловодни печат ФС Словеније", као и да јој је "садржина потпуно безвезна".

Думнић је рекао и да је обавио неформалне разговоре са представницима ФСС-а.

"Већ сам имао неке неформалне разговоре са људима из Савеза. Неформално, њихово тумачење је да је Николић одрадио суспензију тако што није радио тај посао? То не функционише тако. Савези не могу да опраштају казне. Могао је само Николић да се жали па да се промени одлука, али тога није било", рекао је он.

"Ми можемо да се жалимо Савезу, али не знам колико то има смисла. Па је зато предлог правне службе, а видећемо да ли ће га клуб прихватити, да Савез изведемо пред редовни суд због тога што није обезбедио регуларност такмичења. Савез је био тај који је дужан да провери све чињенице. Не може он неког да ослобађа кривице. ФСС је морао да реагује по службеној дужности", рекао је Думнић. ;

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи