Видић: Фудбал у Србији је у тешкој ситуацији

Некадашњи репрезентативац Србије Немања Видић сматра да српски фудбал није у доброј ситуацији, и каже да не види како то може да се промени.

"Српски фудбал је у тешкој ситуацији. Стање није добро и мора да се нађе начин да иде напред, али ја тренутно не видим како то може да се догоди. У данашње време играчи са 16 година иду у иностранство, а у моје време је то било са 24", рекао је Видић новинарима у Београду.

Видић је данас био посебан гост Еуробанке и Манчестер јунајтеда, који су у Београду потписали нови четворогодишњи уговор.

Он се на конференцији у Спортском центру "Милан Гале Мушкатировић" осврнуо и на резултате репрезентације Србије.

"Наравно да пратим репрезентацију. Био сам на дебију Славољуба Муслина. Сада смо у ситуацији да не би требало да бринемо за одлазак на Светско првенство. Као и када сам ја играо, уколико смо ми они прави, нама ниједан противник не представља проблем. Када се нађемо у Русији, надам се да ће Муслин успети да задржи атмосферу, да ће играчи дати свој максимум и да ћемо напокон остварити бољи резултат, оно што мојој генерацији није успело, а мислим да је могла више", рекао је Видић.

Некадашњи капитен Звезде сада живи у Италији, а како је рекао, тренутно нема прилике да прати игре црвено-белих, али је упознат са ситуацијом у клубу.

"Немам прилике да пратим, али имам доста пријатеља у српском фудбалу и у Звезди. Имам информације какво је стање у клубу. Поређења моје и садашње генерације не волим да дајем. Звезда сада није у ситуацији да игра Лигу шампиона, како финансијски, тако играчки. Рекао сам већ да играчи одлазе раније", рекао је Видић.

Истакао је да су му се два највећа сна остварила, а то је да заигра за Црвену звезду и постигне гол у дербију, као и да освоји Лигу шампиона.

"Искрено, када сам дошао у Манчестер, био сам зачуђен колико они познају Звезду и њене играче из периода када сам ја одрастао. То су ми све били идоли који су ми спомињани у Манчестеру... Ја сам моје снове остварио, а то је да заиграм за Звезду на 'Маракани' и постигнем гол у дербију. Као у филмовима што многи сањају да изађу на тај терен, да постигну гол... Мени се то догодило на првој утакмици. Наравно, ту је и освајање Лиге шампиона са Манчестером у Москви 2008. године. Дефинитивно сам емотивно везан за Звезду и Јунајтед", рекао је Видић.

Више пута од завршетка играчке каријере, напоменуо је да би желео да постане тренер, а новинаре је занимало да ли би био тренер Звезде.

"Завршио сам 'А' и 'Б' лиценцу у Србији, а на усавршавање ћу у Енглеску, мислим да ће ми то помоћи. Звезда је клуб у ком сам провео можда и најлепше тренутке живота, клуб за који навијам, у ком сам освојио први трофеј, клуб за који ме, као и за репрезентацију, вежу лепе успомене. Не знам, будућност је непредвидива и никада не знаш куда ћете пут водити. Једно је реалност, а друго су снови. Мени је и сан да једног дана будем селектор репрезентације", казао је Видић.

Некадашњи капитен Манчестер јунајтеда рекао је да му је "изузетно драго" што је фудбалер Челсија Немања Матић израстао у "одличног играча" и што је један од најбољих везних фудбалера на свету.

Он је додао да је Манчестер јунајтед по одласку сер Алекса Фергусона био у тешкој ситуацији, али да верује да ће Жозе Морињо вратити клуб у сам врх.

"Два-три тренера имала су тежак посао после Фергусона, али сада мислим да у ситуацији у којој се клуб налази реално може да се очекује да се клуб пласира у Лигу шампиона кроз трофеј у Лиги Европе. Морињо је велики тренер, сигуран да може да врати Манчестеру стару славу. Верујем да ће направити тим и испунити очекивања – да ће се борити за највеће трофеје", рекао је Видић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи