Арсенал бољи од Јунајтеда, Ливерпул без победе

У дербију Премијер лиге, фудебалери Арсенала савладали су Манчестер јунајтед са 2:0. Фудбалери Ливерпула одиграли су нерешено без голова на свом стадиону са Саутемптоном.

Арсенал је данашњим тријумфом остао у трци за позицију која наредне сезоне води у Лигу шампиона, пошто је тренутно шести са 63 бода, док је Манчестер јунајтед пети са два бода више и утакмицом више.

Прво полувреме није донело много узбуђења, да би Арсенал утакмицу решио већ после првих десет минута игре у другом полувремену.

Екипа Арсена Венгера повела је голом Гранита Џаке у 54. минуту, да би само три минута касније Дани Велбек искористио центаршут Алекса Окслејд-Чемберлена и ударцем главом са око пет метара савладао Давида Де Хеу.

Арсенал је у наставку сусрета углавном био концентрисан на одбрану свог гола, али Манчестер јунајтед то није успео да искористи и савлада Петра Чеха, па је тако лондонски тим дошао до веома битна три бода.

Фудбалери Ливберпула одиграли су без голова са Саутемптоном на свом терену. Ливерпул је имао велику шансу да победи, али је Џејмс Милнер промашио пенал у 66. минуту.

Српски фудбалер Марко Грујић играо је од 87. минута за Ливерпул и имао у надокнади врло лепу прилику да донесе свом тиму победу, али је голман гостију одлично одбранио његов ударац главом.

Душан Тадић је одиграо читав меч у дресу Саутемптона.

Ливерпул је трећи са 70 бодова, једним више уз утакмицу више од Манчестер ситија, а пет више више и меч више од Манчестер јунајтеда.

Саутемптон је 10. на табели енглеског првенства са 42 бода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи