Почиње такмичење у плеј-офу и плеј-ауту, дерби у првом плану

Такмичење у фудбалској Супер лиги Србије наставља се утакмицама у плеј-офу и плеј-ауту, а у центру пажње је 154. "вечити" дерби између Црвене звезде и Партизана. Ове сезоне се у домаћем првенству по други пут игра плеј-оф и плеј-аут, екипе од првог до осмог места играће у плеј-офу, а екипе од деветог до 16. у плеј-ауту. Све утакмице играју се у уторак у поподневним тернинима.

После 30. кола у регуларном делу Супер лиге, бодови су подељени, па Звезда у плеј-оф улази са 40 бодова, три више од Партизана.

У предстојећи дерби, који се игра у уторак од 17.30 на Стадиону "Рајко Митић", црвено-бели улазе после дугих серија утакмица без пораза у свим такмичењима. Звезда је у серији од 24 утакмице без пораза, док црно-бели нису поражени на последњих 27 мечева.

Партизан је у првом овосезонском дербију на свом стадиону победио са 1:0, док је у марту на стадиону "Рајко Митић" било нерешено 1:1.

Трећепласирана Војводина, која има 10 бодова заостатка за Звездом, на свом стадиону од 19.00 дочекује четвртопласирани Напредак из Крушевца.

Новосађани ће против Напретка покушати да прекину серију од четири меча без тријумфа, после ког би били на корак од пласмана у квалификације за Лигу Европа. Крушевљани су у последњих пет утакмица забележили победе и сигурно ће против Војводине покушати да наставе тај низ.

Младост из Лучана на последње четири утакмице не зна за пораз, а на свом стадиону ће од 19.00 угостити шестопласирани Раднички из Ниша, док се од 17.00 на крову Тржног центра на стадиону састају Вождовац и осмопласирани Јавор.

Чукарички упркос доброј игри и резултатима овог пролећа није успео да избори пласман у плеј-оф. "Брђани" су после 30 утакмица заузели девето место, па ће тако у првом колу плеј-аута на Бановом брду од 19.00 играти против Радника из Сурдулице који је регуларни део сезоне завршио на 14. месту.

Од 17.00 Спартак ће у Суботици дочекати Металац, а у истом термину Бачка ће угостити Нови Пазар, док ће се Рад на Бањици састати са последњепласираним Борцем из Чачка.

Утакмица плеј-офа:

Вождовац - Јавор (17.00)
Црвена звезда - Партизан (17.30)
Младост - Раднички Ниш (19.00)
Војводина - Напредак (19.00)

Утакмице плеј-аута:

Рад - Борац (17.00)
Бачка - Нови Пазар (17.00)
Спартак - Металац (17.00)
Чукарички - Радник (19.00)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи