Читај ми!

Неста: Италија нема довољно квалитетних играча

Један од најбољих италијанских фудбалера свих времена Алесандро Неста рекао је да државни тим нема квалитет да се супротстави светском прваку Немачкој или неким другим репрезентацијама.

Неста, који је са Италијом освојио Светско првенство 2006. године, пожалио се на стандард играча који играју за државни тим.

Италија је овог лета, под вођством селектора Антонија Контеа, такмичење на Европском првенству у Француској завршила у четвртфиналу, поразом од Немачке после пенала. Медији и навијачи су упркос томе хвалили игру државног тима, који је на путу до четвртфинала победио фаворите Белгију и Шпанију.

"Италија је играла веома добро на Европском првенству, с обзиром на играче. Имали су сјајног тренера Антонија Контеа. Међутим, нису могли да постигну више од тога, пошто у данашње време нема довољно квалитетних играча у Италији који би могли да се супротставе Немачкој или другим екипама", рекао је Неста, пренео је Омниспорт.

После одласка Контеа, по завршетку Европског првенства, репрезентацију Италије преузео је Ђампјеро Вентура. Он је на дебију поражен од Француске у пријатељској утакмици, али је нанизао четири утакмице без пораза у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

У Групи Г Италија је победила Лихтенштајн, Македонију и Израел, а одиграла је нерешено са Шпанијом са којом дели прво место на табели са по 10 бодова.

Упитан да ли је Вентура прави човек за селектора Италије, освајач три шампионске титуле у Серији А и две Лиге шампиона Неста рекао је: "Не знам, видећемо. Терен ће све рећи".

На питање да ли би Марио Балотели могао да се врати у државни тим, Неста је рекао да све зависи од 26-годишњег нападача Нице. Балотели је последњи пут играо за репрезентацију 2014. године. Он је ове сезоне у шест првенствених утакмица постигао шест голова за Ницу.

"Добио је много шанси, све је на њему. Понекад је играо добро, али мора да поштује оно што каже тренер, немогуће је да такав таленат не сија у државном тиму. Ако није у екипи, сам је крив", рекао је Неста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару