Ивановић: Учинићемо све да победимо Велс

Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да ће екипа учинити све да победи Велс у предстојећој утакмици и да буде на нивоу са почетка квалификација за Светско првенство 2018. године.

Фудбалска репрезентација Србије игра у суботу од 20.45 у Кардифу против Велса, у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

"Спремни смо за агресивну игру Велса. Треба све ставити у службу колектива, ми смо екипа, тако смо и деловали на почетку квалификација, то треба да се задржи, то је једини начин да будемо успешни. Много тога зависи од сутрашње утакмице. Веома је тешко победити једну екипу три пута узастопно, чак и да противник није јак као Велс. Најважније је да утакмицу гледамо потпуно другачије јер се од тада много тога променило. Учинићемо све да победимо, да будемо на нивоу са почетка квалификација", рекао је Ивановић новинарима у Кардифу.

Када је последњи пут играо на стадиону Кардиф ситија, Ивановић је са Челсијем победио са 2:1, а упитан да ли би волео да се понови тај резултат, капитен је рекао да би волео да његова екипа не прими гол.

"Волео бих да не примимо гол, да одбрана издржи њихове налете. Бићемо на највећем испиту. Бићемо више него срећни ако буде тај резултат. Морамо да урадимо много ствари да бисмо могли да извучемо нешто", додао је он.

Србија је у претходне две утакмице победила Велс са 6:1 и 3:0, а Ивановић је рекао да његова екипа и поред тога мора да буде опрезна.

"Морамо да будемо опрезни и урадимо све да играмо много боље него прошли пут, јер је Велс другачији тим. Такве утакмице се десе можда једном у 100 година", додао је он.

Ивановић је поновио да је сутрашња утакмица најтежа за његову екипу од почетка квалификација, али да се не размишља много о будућности већ како да тим буде на истом нивоу из претходна три дуела.

Упитан која је разлика у екипи у односу на претходне квалификације, Ивановић је рекао да се тим гради.

"Једна од најважнијих ствари јесте да имамо новог тренера. Градимо тим, побољшавамо се, срећни смо, добро нам је и идемо правим путем. Пут до Русије је дуг и мораћемо да будемо опрезни и да сваку утакмицу гледамо као да је финале. У добром смо расположењу, немамо додатни притисак, што је веома важно. Урадићемо све што је у нашој моћи да играмо као у претходне три утакмице", рекао је он.

Велшки медији су претходних дана истакли играче Србије који играју у Премијер лиги, а Ивановић је рекао да је важно искористити искуство играча који играју у Енглеској.

"Добро је што у тиму имамо тројицу, четворицу, петорицу, шесторицу играча који су повезани са острвом. То је велики плус. Тамо се игра специфично, сада сви теже да играју на такав начин, очекује се веома узбудљива утакмица", додао је он.

Ивановић игра за Челси, а тренер те екипе Антонио Конте променио је систем игре. Упитан шта може из Челсија да се преслика на сутрашњу утакмицу, одговорио је селектор Славољуб Муслин, који је рекао:

"Више се пресликава репрезентација, јер смо ми почели први да играмо у том систему".

Ивановић је навео да је Гарет Бејл највећа звезда у тиму Велса и да ће бити тешко зауставити га, али да се гледа група, а велшки тим већ неколико година игра заједно.

На питање које су битне промене у систему игре, Ивановић је рекао да се променило самопоуздање и атмосфера која влада међу играчима.

"То је позитивно. Резултати су једино мерило атмосфере и тога како радите свој посао. Морамо да будемо свесни у каквој се ситуацији налазимо. Пред нама је најтежа утакмица на гостовању од почетка циклуса, утакмица у којој Србија може много да добије. Треба да будемо растерећени, да нивоом и квалитетом покажемо да можемо да се меримо са Велсом и извучемо нешто позитивно из ове утакмице", рекао је Ивановић.

После три кола у Групи Д Србија и Ирска имају по седам бодова, а Велс на трећем месту има два бода мање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару