Муслин: Надам се да ће традиција победа над Велсом бити настављена

Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин је рекао да је циљ његове екипе победа у предстојећој утакмици са Велсом, али да неће бити незадовољан ни ако резултат буде нерешен, и да се нада да ће традиција победа државног тима против Велса бити настављена.

"Не видимо себе као фаворите, то је у нашој групи, између осталог, Велс. Свакако да би добар резултат био три бода. Међутим, видећемо како ће се развијати утакмица. Идемо на победу, али не могу да кажем да ћу бити незадовољан бодом, у зависности од тога како се буде одвијала утакмица. У сваком случају, идемо на победу", рекао је Муслин новинарима у Кардифу.

Фудбалери Србије играју у суботу од 20.45 у Кардифу против Велса, у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

Муслин је навео да нема никакве дилеме у вези са саставом и да су сви играчи здрави и расположени.

"Знам екипу, добро смо се спремили, играчи све боље тренирају, то сам им и рекао. Можемо да уђемо са пуно самопоуздања. Биће тешко, али имамо своје адуте и добро настројени и са самопоуздањем улазимо у утакмицу", рекао је он.

На питање како зауставити Герета Бејла и остале противничке играче, Муслин је рекао да је Велс добар као екипа.

"Бејл је тај који је пун самопоуздања, даје голове за Реал и за репрезентацију. Немамо посебан план, водићемо рачуна о свима. Знамо како игра, али је непредвидив, иде и лево-десно, не остаје на једном месту. Било би сулудо да дамо да га неко индивидуално прати", додао је Муслин.

Он је оценио и да је добро што се Немања Матић вратио, али да је екипа побеђивала и без њега.

"Не треба да очекујемо да он све решава. Нису ни ти Велшани екипа која игра енглески фудбал са дугим лоптама, смирују је, држе. Ми ћемо покушати да спустимо лопту на земљу и играмо своју игру", рекао је он.

Велс до сада никада није победио Србију или Југославију, а Муслин је рекао да је "то био други фудбал", али да се нада да ће се традиција наставити.

"Они су били у једној, ми у другој ситуацији. Тај однос сила се променио. Не полажем много рачуна у те традиције, оне су ту да се обарају. Надам се да неће овај пут. Та традиција ипак нешто значи. Има земаља и клубова који играју једни против других и дешава се да слабији победе. Али, ми нисмо сад слабији, надам се да ће се традиција наставити", навео је Муслин.

Србија је у претходне две утакмице победила Велс са 6:1 и 3:0, а селектор Велса Крис Колман је рекао да они још носе ожиљке из тих дуела.

Упитан да ли је то разумео као позив на фудбалску освету, Муслин је рекао: "Свакако, њему је важно да том реченицом мотивише своје играче".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару