Читај ми!

Уефа би да мења Статут како би примила Косово?

Европска фудбалска унија планира да наредног уторка, на Конгресу у Будимпешти, промени Статут и прими косовски савез у своје чланство, пише "Политика". Мустафа лобира за пријем Косова у Уефу.

Статут Уефе тренутно предвиђа да члан организације може да буде земља чију независност признају Уједињене нације, али у предлогу новог статута замениће се формулацијом "већина међународне заједнице у Европи", сазнаје Политика.

Саговорници Политике описују тај покушај као "правно-политичко насиље", јер је урађен низ процедуралних грешака.

Косово је признало већина европских земаља, па се на тај начин отвара могућност да постане 55. члан Уефе и чак заигра у квалификацијама за Светско првенство у Русији, у групи са Хрватском, Турском, Исландом, Финском и Украјином.

Делегација ФСС-а је зато боравила пре три дана у Ниону и покушала да добије подршку в. д. председника Уефе Теодора Теодоракиса, али уједно и спремила стратегију сличну државној када је блокиран пријем Косова у Унеско, па ће тако на Конгресу у Будимпешти положити амандман.

Мустафа лобира за пријем Косова у Уефу

Премијер Косова Иса Мустафа, уочи Конгреса Европске фудбалске уније у Будимпешти, лобираће код мађарског колеге Виктора Орбана како би косовски савез добио чланство у Уефи, потврдио је министар омладине и спорта Кујтим Шаља, преноси приштински лист Зери.

Према писању тог листа, Мустафа се договорио о састанку са Орбаном у понедељак, само дан пре седнице на којој ће се расправљати о пријему Косова.

"Мусафа одлази у Мађарску и искористиће прилику да лобира за пријем Косова у Уефу. Он очекује позитивну одлуку Уефе", рекао је Шаља за Зери.

Даље се наводи да је за пријем косовског савеза потребно политичко уплитање, због чега постоји помоћ врха тзв. државе, коју нису признале Уједињене нације.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 22. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару