Читај ми!

Партизанова последња шанса за европску јесен - Гент долази у Хумску

Фубалери Партизана играју против Гента први дуел плеј-офа квалификација за Лигу конференција. Меч у Београду почиње у 20.15 и можете да га пратите из часа у час на нашем порталу.

Партизанова последња шанса за европску јесен - Гент долази у Хумску Партизанова последња шанса за европску јесен - Гент долази у Хумску

Два степеника ниже од почетне позиције, Партизану остају два меча за европску јесен.

Црно-бели су декласирани од Динамо Кијева са укупних 9:2 у двомечу квалификација за Лигу шампиона. Испустили су прилику и против Лугана у квалификацијама за Лигу Европе, допустивши Швајцарцима да се врате из Београда са минималном предношћу, те да на свом терену изборе реми у продужетку 2:2 са играчем мање. 

Тренер екипе из Хумске Александар Станојевић навео је како поједини играчи не испуњавају потребне захтеве и да су потребни резови. Двомеч са Гентом ће можда додатно допринети да "звери покажу своје трагове у снегу" и да се одреде прекобројни у Партизану.

Отежавајућа околност је казна Уефе, због које ће трибине "Стадиона Партизана" бити празне.

Гент (не)срећом налетео на Партизан

За разлику од Партизана, који је изборио превисоку позицију у борби за европска такмичења, Гент је као седмопласирани тим белгијског првенства кренуо од другог кола квалификација за Лигу конференција. Лако су изашли на крај са Викингуром са Фарских Острва. Укупних 7:1 у двомечу.

Наредни ривал је био тренутни лидер данског првенства Силкеборг. После велике борбе и неизвесности, Гент је успео, головима Омрија Ганделмана је обезбедио продужетак у трећем минуту судијске надокнаде, па у 118. минуту и да тријумфује са 3:2 (укупних 5:4).

Недостајало је среће белгијском клубу, пошто је после 30 одиграних кола претходне сезоне завршио као најлошији у кругу са Серкл Брижом и Генком, изједначенима са 47 бодова. Самим тим, Гент је пао испод "црте" на седмо место.

Партизанов ривал долази у одличном расположењу на "крилима" убедљиве победе 4:1 против другопласираног Вестерлоа.

Станојевић, Натхо и Живковић знају снагу Гента

Први пут су се ова два тима сусретли у групној фази Лиге конференција у сезони 2021/22. Прво је Гент славио са 1:0 у Београду, да би црно-бели показали много боље издање у Белгији. Истакао се Слободан Урошевић врхунским поготком за почетну предност на другом дуелу, а егал је поставио Тисудали.

Гент је завршио као првопласирани у групи са 4-1-1, Партизан као други са 2-2-2. Победом у двомечу са Спартом из Прага, београдски састав је доспео у осмину финала, где није могао да парира Фејенорду.

На клупи Партизана тада и сада је Александар Станојевић, док се сусрета са Гентом сећају Бибарс Натхо и Марко Живковић.

"Пре три године смо играли против Гента, знамо против каквог ривала играмо, то је веома квалитетна екипа. У односу на те мечеве Гент је значајно променио тим, има и новог тренера, али су на старту сезоне показали да имају озбиљну и квалитетну екипу", истакао је Станојевић на конференцији за медије пред меч.

Меч у Хумској почиње од 20.15 и можете да пратите из часа у час на нашем порталу.

четвртак, 22. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару