Читај ми!

ТСЦ против Макабија за Лигу Европе

Фудбалери ТСЦ-а у мађарском Сомбатхељу од 20 часова гостују код Макабија из Тел Авива у плеј-оф мечу за пласман у Лигу Европе. Ток утакмице из часа у час можете пратити на нашем порталу.

ТСЦ против Макабија за Лигу Европе ТСЦ против Макабија за Лигу Европе

ТСЦ суперлигашку сезону није почео како је очекивао. После пет кола, тим из Бачке Тополе има две победе, реми и два пораза.

Прилику да поправе лош утисак остављен на домаћем терену у мечу против ОФК Београда имају ни мање ни више него у утакмици плеј-офа за пласман у групну фазу Лиге Европе.

Очигледно је да екипа Деана Клафурића има проблема пре свега у офанзиви јер је у поменутих пет мечева постигла свега четири поготка, од чега су три била на мечу против Војводине у четвртом колу.

Макаби променио руту ка Европи

Макаби је неочекивано испао из квалификација за Лигу шампиона пошто га је у другом колу зауставио румунски ФЦСБ.

У првом дуелу је било нерешено - 1:1, али су у другом Румуни у потпуности надиграли ривала и успели да тријумфују са 1:0.

"Понос Израела" је после тога успео да се консолидује и лако дође до плеј-офа победама над Пеневежисом. У Литванији је било 2:1, док је Макаби у Мађарској тријумфовао са убедљивих 3:0.

Последњи меч играли су против Сакхина у Купу где су уписали тријумф 2:1. Еран Захави и Давида Ошер играчи су тима Жарка Лазетића од којих прети највећа опасност.

Клафурић верује у позитиван резултат

Тренер фудбалера ТСЦ-а Деан Клафурић изјавио је да изузетно цени Макаби и додао да једва чека први меч против екипе из Тел Авива у плеј-офу за пласман у Лигу Европе.

"У европским утакмицама се играју две утакмице, а ми смо добили веома респектабилног противника, који има искуство и добре резултате у европским такмичењима. Изразити су фаворити у оба меча, што показују и кладионице. Наравно, у фудбалу су изненађења увек могућа, а ми верујемо да можемо да изненадимо. У утакмице улазимо са циљем да се пласирамо у ЛЕ", рекао је Клафурић, саопштено је из ТСЦ-а.

Макаби са клупе преводи искусни Жарко Лазетић који је у екипи ТСЦ-а провео три године - од 2021. до 2024, па зато играчи српског представника знају шта да очекују.

"Добро познајемо противника, поготову јер их предводи наш бивши тренер, знамо шта можемо да очекујемо, припремали смо се, добро тренирали и анализирали. Ништа се неће решавати у првом мечу а други играмо на домаћем терену и пред нашим навијачима и надам се да ћемо успети да учинимо да се у овом двомечу све решава у последњих 90 минута", рекао је фудбалер Милош Пантовић.

ТСЦ и Макаби се до сада никада нису састајали.

Технички детаљи сусрета

Меч се игра на стадиону "Халадаш шпорткомплексум" у Сомбатхељу. Ово спортско здање саграђено је 2017. године и прима око осам хиљада гледалаца.

Главни арбитар биће Себастијан Гишамер, а помагаће му Роланд Риједел и Сантино Шрејнер.

У ВАР соби су Алан Кијас и Јозеф Спурни.

Дуел се игра од 20 часова, а његов ток можете пратити на нашем порталу.

четвртак, 22. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару