Божовић: Борац је врло тврд орах за нас

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да не може да обећа победу против Борца, али да његови фудбалери имају много мотива у предстојећој утакмици због лошег скора са екипом из Чачка.

"Не могу да обећам да ћемо их победити јер два пута нисмо успели (Борац је Звезду победио са 5:1 на стадиону "Рајко Митић" у Купу Србије), али ћемо у сваком случају покушати да их победимо. Имамо много мотива. Већ два пута су се показали као врло тврд орах за нас. А треба да победимо како бисмо се приближили титули, како бисмо могли да играмо опуштеније и форсирамо млађе играче", рекао је Божовић.

Звезда ће у суботу гостовати код Борца, у 32. колу Супер лиге Србије. Црвено-бели у досадашњем делу сезоне имају победу, реми и пораз у дуелима са чачанским клубом.

Божовић због повреде неће моћи да рачуна на Сава Павићевића, док су Зоран Рендулић и Предраг Сикимић суспендовани. У нападу би требало да буде опорављени Петар Орландић.

Играчи Звезде су се након прошле утакмице у Чачку жалили због високе траве, а тренер је казао да очекује исто то у суботу, као и да "нестану лопте" ако Борац буде имао добар резултат.

Звезда ће након утакмице у Чачку, против Чукаричког на свом стадиону, највероватније играти без публике због нереда на "вечитом" дербију, а Божовић је истакао да постоје бољи начини да се неки клуб казни.

"Нисам ја тај који треба да се бави тим питањима. Лично, смета ми што неће бити навијача јер не играмо фудбал због других већ због њих. Дозволио бих женама и деци да могу да посете утакмицу бесплатно јер ионако нема публике у Србији, а питање је онда због чега се игра", рекао је он.

Божовић је постао љубимац навијача Звезде, а како је рекао, страх га је због популарности.

"Мене је помало страх толике популарности, јер ко год је много популаран, обично заврши непопуларно. Драго ми је што има тога, прија некој сујети коју имам код себе, али ме је страх популарности", рекао је Божовић.

Фудбалер црвено-белих Петар Орландић рекао је да је његова екипа квалитетнија од Борца и да очекује победу.

"Ред је да идемо на победу. Квалитетнији смо тим. Повреде су ме дуго одвојиле од терена. Тренер ми је указао шансу и надам се да ћу је искористити на најбољи могући начин", рекао је Орландић.

Утакмица ће се играти сутра од 17.00 у Чачку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару