Наполи задржао прво место, првенац Вероне

Јувентус наставио победничку серију, славио против Ђенове са 1:0. Истим резултатом, Интер савладао Кјево. Милан сигуран на Сицилији, Наполију три бода у Риму. Прва победа Вероне у сезони.

"Стара дама" из Торина наставља са одличним резултатима. Можда 1:0 против Ђенове на свом терену није довољно убедљива победа, али нова три бода остају у Торину. 

Пресудни моменат се догодио у 30. минуту, када је после ударца Мохамеда Салаха, лопту у своју мрежу спровео Ди Мајо.

Јувентус је на другом месту и има 51 бод, два мање од водећег Наполија, који је славио у Риму против Лација са 2:0 и задржао лидерску позицију.

Гонзало Игуаин је у 24. минуту донео вођство гостима, а победу потврдио, три минута касније, Каљехон.

Лацио има 32 бода, и на деветој је позицији.

Милан је, после велике победе у градском дербију, савладао Палермо у гостима са 2:0. Гости су питање победника решили у првом полувремену, головима Карлоса Баке и Мбаје Нијанга. 

"Росонери" су на шестом месту са 39 бодова, док је Палермо 15, са 25.

Фјорентина је у узбудљивој завршници стигла до победе над Карпијем. "Виола" је водила од другог минута и поготка Борхе Валера. Гости су дошли до изједначења у 73. минуту преко Кевина Ласање, али је домаћин у судијској надокнади стигао до очекиване победе, голом резевисте Маура Заратеа.

Фудбалери Фрозинонеа победили су на свом терену Болоњу 1:0.

Фрозиноне је до прве победе у првенству Италије после осам утакмица без тријумфа дошао голом Федерика Дионизија у 77. минуту из једанаестерца.

Минут раније дефанзивац Болоње Лука Росетини је у свом шеснаестерцу оборио Паола Самарка, па је главни арбитар досудио пенал за домаћу екипу.

Болоња је од 64. минута наступала са играчем мање, пошто је Мариос Оиконому добио други жути картон.

Фрозиноне након петог првенственог тријумфа заузима 19. место са исто толико бодова, док је Болоња 10. са 29.

Емполи и Удинезе су одиграли нерешено 1:1, Сампдорија и Торино 2:2, док је Верона уписала прву победу у сезони, пошто је савладала Аталанту са 2:1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи