Читај ми!

Јуве славио у градском дербију, Интер бољи од Роме

Фудбалери Јувентуса победили су на свом терену градског ривала Торино са 2:1, у 11. колу италијанске Серије А, а тријумф им је донео Хуан Квадрадо у трећем минуту надокнаде времена. Интер са 1:0 савладао Рому и избио на прво место на табели Калча.

Четвороструки узастопни шампион Италије Јувентус је сада 10. на табели са 15 бодова и претекао је свог данашњег ривала, који има исти број бодова, али слабију гол-разлику.
Обе екипе су стварале добре шансе, али је Јувентус успео да слави тек у надокнади времена.

"Стара дама" је повела у 19. минуту, када је Пол Погба са ивице шеснаестерца јако шутирао и неодбрањиво сместио лопту под пречку.

Торино је имао добру шансу у 30. минуту, када је Фабио Кваљарела немаркиран шутирао са око 16 метара, али је лопта прошла непосредно поред десне стативе.

Пауло Дибала је само три минута касније могао да повећа вођство Јувентуса, али је његов ударац из даљине прошао поред леве стативе.

Торино је крајем првог полувремена могао да изједначи, али је ударац Кваљареле после одбитка изблокиран.

Торино је изједначио у 51. минуту, када је Данијеле Базели пробао из слободног удараца да пребаци живи зид, али није успео, да би на одбијену лопту налетео Чезаре Бово и са руба шеснаестерца савладао Ђанлуиђија Буфона.

Квадрадо је у првом минуту надокнаде прво главом погодио пречку, а одмах затим је Погба шутирао из даљине да би му Данијеле Падели одбранио ударац.

Коначно, у 93. минуту Алекс Сандро је упутио пас у шеснастерац, а Квадрадо је из близине савладао голмана за нову победу.

Фудбалери Интера победили су на свом терену Рому са 1:0 у дербију 11. кола Серије А и тако дошли на прво место табеле.

Интер сада има бод више од Роме, али и три бода више од Наполија и Фиорентине, који сутра играју своје мечеве. Римска екипа је завршила меч са 10 играча, пошто је Миралем Пјанић у 73. минуту добио други жути картон.

Победнички гол постигао је Гари Медел у 31. минуту, сјајним шутем са око 20 метара у доњи угао гола. Рома до сада у сезони у само једној утакмици није примила гол.

Тренер Интера Роберто Манчини оставио је на клупи неочекивано Маура Икардија и Жофреа Кондогбију, тако да се у првом тиму нашао репрезентативац Србије Адем Љајић, који је заигао против својих бивших саиграча.

Рома је имала иницијативу и контролу током већег дела меча, али није успела да постигне гол. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи