Читај ми!

Божовић: Можда направимо светски рекорд у броју победа...

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић нада се да ће црвено-бели наставити са добрим партијама и да ће после утакмице са Новим Пазаром уписати осму победу заредом у Суперлиги. Александар Луковић од првог минута на терену. Тренер Пазараца Додић: "Тешко да ће бити 0:0."

"Још један испит за нас, који морамо да положимо, посебно што играмо на нашем терену. Свесни смо да неће бити лако, Нови Пазар није поклон, али надам се да ћемо наставити са тријумфима", рекао је Божовић.

Црногорски стручњак поручио је да не очекује да ће екипа побеђивати стално, али да ће учинити све да форма потраје.

"Очекујем да ћемо неку утакмицу ремизирати или изгубити, јер је статистички немогуће побеђивати стално. Не очекујем кризу игре, већ да ћемо бити све спремнији. Трудићемо се да нам форма потраје, а можда направимо и светски рекорд без пораза, видећемо.. Ипак, 15 бодова предности ништа не гарантује због система такмичења, они се деле и свака екипа имаће своју шансу".

Он истиче да је свестан да се од Црвене звезде очекују само победе.

"Ово је клуб који интересују само победе. Публика је некад незадовољна и када победиш уз лошу игру, али и када изгубиш и бориш се. Морамо да гледамо себе и покушамо да продужимо серију", навео је Божовић.

У саставу за сутрашњи дуел биће опорављени Александар Луковић, који ће заменити суспендованог Вукашина Јовановића.

"Одлучили смо ко ће заменити суспендованог Срнића и Јовановића. Луковић ће предводити тим са капитенском траком", закључио је Божовић.

Додић: Тешко да ће бити 0:0

Тренер фудбалера Новог Пазара Младен Додић рекао да је утакмица против Црвене звезде у Београду најбоља прилика да се његови играчи покажу на тешком гостовању.

"Црвено-бели бележе добре резултате и ефикасни су. Снагу су показали у дербију, али и на такозваним малим утакмицама. Они су са својим адутима и навијачима увек фаворити на Маракани, а предстојећи дуел нама је мотив сам по себи. Надам се да ћемо одиграти храбро, одважно и тактички дисциплиновано, агресивно као током претходне две утакмице на нашем терену", рекао је Додић новинарима на Градском стадиону.

"Биће тешко, треба да одиграмо добро у денанзиви, али и да дамо гол. С обзиром на њихову ефикасност, тешко да ће крајњи резултат бити 0:0", оценио је Додић.

Тренер Пазара тврди да није изненађен серијом Црвене звезде од седам победа у низу.

"Имају одличан стручни штаб на челу са Грофом (Миодрагом Божовићем). Он зна да сав притисак пребаци на себе, видело се и у дербију. Играју опуштено и концентрисано, урађена је одлична селекција у прелазном року. Направили су добру и брзу екипу, уз моменат који је донео сам Божовић", рекао је Додић.

"Имају континуитет. Не само против Новог Пазара, били су фаворити и пред меч с Партизаном, који је уз њих најбоља домаћа екипа. После дужег времена, одиграли су међусобни дуел на европском нивоу, захваљујући и Звезди и Партизану", додао је он.
Новопазарци ће у Београду бити лишени помоћи штопера Милоша Тинтора, који паузира због жутих картона, као и повређеног везисте Ивана Тодоровића.

"Наш последњи тренинг прошао је у сенци повреде Тодоровића, искочило му је раме и процена је да ће паузирати од седам до десет дана. С друге стране, потпуно се опоравио (Марко) Ђаловић, а подигли смо ниво форме и физичке спреме", истакао је Додић.

"Тинтора ће заменити Тртовац. Дошао је да буде појачање, али је имао пех да се лакше повреди и у претходним колима није конкурисао за састав. Сада је здрав и жељан игре, ово је најбоља прилика да после дужег времена обуче дрес Пазара", казао је Додић.

Утакмица између Црвене звезде и Новог Пазара игра се у суботу од 18 сати на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару