Читај ми!

Милинковић: Гол у гостима "отвара врата раја"

Зоран Милинковић свестан да екипу Партизана очекују два тешка дуела против БАТЕ Борисова у баражу за Лигу шампиона, али очекује да гол постигнут у гостима "отвори врата раја". Против Спартака у суботу биће измена, али не више од три-четири играча. Немања Косовић ново појачање српског шампиона.

Тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић оценио је да екипу чекају два тешка меча против БАТЕ Борисова у плеј-офу за Лигу шампиона, али да се нада успеху.

"БАТЕ Борисов је екипа која је прошле године играла Лигу шампиона и све указује на два тешка дуела, али наша жеља је да у две утакмице покушамо да прођемо даље", рекао је Милинковић на конференцији за новинаре.

Он је напоменуо да је за Партизан добра околност што ће Вук Рашовић из Динамо Минска помоћи приликом анализе игре противника.

"Све информације ће нам бити од велике помоћи. Ништа не може да се каже унапред, сигурно се ради о врло снажној екипи, али сви знате колико желимо ЛШ и спремићемо се веома добро. Циљ је да постигнемо гол у гостима, јер тај гол 'отвара врата раја'", рекао је Милинковић и додао да је иначе увек опрезан и да није еуфоричан.

"Припремићемо се добро, све мора да се покаже на терену. Важно је да у срцу имамо велику жељу. Надао сам се да ћемо играти против загребачког Динама или Апоела. Веома сам желео да и једнима и другима вратимо мило за драго. Иначе, моја ћерка је погодила с ким ћемо да играмо", рекао је Милинковић и нагласио да неће мењати тандем тренера за одлазак на утакмицу.

"Карактеристично је за већину тимова бившег Совјетског Савеза да се ослањају на своје играче и јаку физичку игру и зато са њима никада није лако играти", оценио је Милинковић противника у плеј-офу за Лигу шампиона.

Говорећи о предстојећем мечу против Спартака, Милинковић је истакао да би волео да тим настави са добрим резултатима и да на крилима велике победе против Стеауе, забележи тријумф против Спартака.

"Што се тиче сутрашње утакмице, знате да је за Партизан врло важно првенство, тако да ћемо учинити све да одиграмо један добар меч и да се искупимо за наше издање из Пазара. Постоји могућност да одморимо неке играче, али све ћемо то урадити уз договор са медицинским тимом и стручним штабом", рекао је тренер црно-белих.

Он је нагласио да ће бити промена у тиму, "али не много, можда у некој ротацији три-четири играча, не више".

"Веома нам је стало до победе. После оне фантастичне атмосфере у среду, опет бисмо позвали навијаче да подрже ове момке, нећемо им остати дужни. Сви су мотивисани против Партизана, то је нешто што очекујемо и ми не бежимо од тога. Морамо да се опоравимо и да довољно концентрисани уђемо у меч, јер су нам прошле године направили веома тежак посао у првенству", рекао је Милинковић.

Он је изјавио да је Немања Косовић велико појачање за Партизан, јер је реч о изузетном таленту.

"Косовић је врло талентован млади фудбалер, играч кога сам са 16 и по година увео у први тим Војводине. Његов развој је текао добро, али му се у Стандарду десила класична грешка наших фудбалера када оду млади у иностранство. Довели смо одличног, талентованог и пре свега квалитетног момка", рекао је Милинковић и закључио да ће Партизан увек реаговати уколико се укаже прилика за ангажман играча који има потенцијал.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи