Читај ми!

Божовић: Нисмо спремни за екипе као што је Каират

Миодраг Божовић верује да Црвена звезда није била спремна за екипу као што је Каират, али мисли да је његова екипа на добром путу пред почетак домаћег шампионата. Рајковић: У првенству ће бити много боље. Играчи жале за пропуштеним приликама док је резултат био 0:0.

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић сматра да његова екипа није била спремна да се супротстави тиму као што је казахстански Каират, од кога је поражена са 2:1 у првом колу квалификација за Лигу Европе.

"Каират је заслужено победио, данас је био бољи од нас. Поготово је у првом полувремену имао много добрих шанси. Они су већ у Београду направили тешко надокнадив резултат за нас. Налазимо се у припремном периоду и нисмо били спремни за утакмице са екипама попут Каирата", рекао је Божовић на конференцији за новинаре после утакмице у Алматију.

Звезда је елиминисана у првом колу квалификација за Лигу Европе, пошто је у оба дуела изгубила од казахстанског тима. У Београду је било 2:0, а у реваншу 2:1.

Божовић мисли да је његова екипа "на добром путу" пред почетак Суперлиге Србије.

"Позитивно је то што смо одиграли још једну утакмицу у склопу припрема за првенство, са озбиљним противником, и физички ће нам то много значити", рекао је Божовић.

Према његовим речима, проласку Каирата највише је допринео нападач Жерар Гоу, а истакао је и Сита Ријеру и Исаела.

Божовић је додао да је на његову иницијативу екипа касно кренула и стигла у Алмати и да би то поново урадио.

Тренер Каирата Владимир Вајс похвалио је игру Звезде, док је за своје фудбалере казао да су одиграли фантастично.

"Одлично су играле обе екипе, играчи су се борили за своје клубове. Невероватан је осећај победити у обе утакмице. Играли смо фантастично и морамо да се спремимо за наредног противника. Надам се да ћемо наставити са добрим наступима и отићи што је даље могуће", рекао је Вајс.

Рајковић: У првенству ће бити много боље

Капитен Предраг Рајковић рекао је да верује да ће резултати његове екипе у српском првенству бити много бољи него у квалификацијама за Лигу Европе.

"Пре свега, физички нисмо спремни, али не тражим алиби. Верујем да ће у првенству бити много боље", рекао је Рајковић.

"Имали смо минус од два гола после првог сусрета, али смо веровали да можемо то да стигнемо. Ипак, гол примљен у 30. минуту скроз нас је пореметио. Нажалост, нисмо прошли даље", казао је Рајковић. Он је имао неколико одличних интервенција, чиме је спречио пораз убедљивији од 2:1 у реваншу.

"Радим свој посао, али нисам задовољан јер нисмо победили. Очекивао сам много боље", навео је Рајковић.

Њега је посебно похвалио тренер Каирата Владимир Вајс, рекавши да је Рајковић "тренутно један од најбољих европских голмана".

"Хвала Вајсу на тако лепим речима. Трудићу се и даље да пружам што боље партије, било у Звезди или репрезентацији", рекао је Рајковић.

Везни фудбалер Звезде Саша Стојановић рекао је да мисли да би реванш био другачији да су он или Александар Катаи искористили шансу коју су имали при резултату 0:0.

"Имао сам шансу, после тога и Александар Катаи... Да је ту постигнут један гол, мислим да би било другачије", рекао је Стојановић. Он је додао да је Каират заслужено прошао даље.

"Реално је ипак што су прошли, спремнији су од нас. Ово морамо да заборавимо за дан-два, чека нас првенство и мислим да ћемо бити много спремнији", казао је Стојановић.

Леви бек Душан Анђелковић рекао је да рана елиминација из Европе неће утицати на Звезду пред почетак првенства.

"Вероватно да могу, али на нас сигурно неће утицати. Циљ је био да прођемо, али се тако наместило... Тешко нам пада елиминација, али ћемо концентрисано ући у првенство јер нам је циљ повратак титуле", рекао је Анђелковић. Како је рекао, све би било другачије да је београдски клуб успео да искористи неку од прилика у првом полувремену.

"Хтели смо изненађење, нисмо хтели да срљамо, али смо имали добре шансе у првом полувремену и било би много другачије да смо их искористили. Они су ипак повели и са другим голом ставили тачку на утакмицу. После тога је пролазак био сведен на минимум", рекао је Анђелковић.

 

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару