Читај ми!

Квалификације за Лигу Европе

Звезда у Азији остала без Европе!

Каират – Црвена звезда 2:1 (крај). Фудбалери Црвене звезде поражени су и у реваншу првог кола квалификација за Лигу Европе од казахстанског Каирата у Алматију са 2:1. Црвено-бели су истина одиграли боље него у првом мечу, али то није било довољно за пролаз даље. Стрелци за домаћи тим били су Исламкан у 29. и Кват у 46. минуту, док је за Звезду са беле тачке погодио Вукан Савићевић у 85. минуту.

Фудбалери Црвене звезде елиминисани су у првом колу квалификација за Лигу Европе, пошто су и у реваншу у Алматију изгубили од Каирата – 2:1.

Стрелци за домаћина су били капитен Баујрзан Исламкан у 30. и Исламбек Кват у 47. минуту, док је једини гол за црвено-беле постигао Вукан Савићевић у 85. из једанаестерца.

Каират је много боље почео сусрет и преко најбољег стрелца Жерара Гоуа имао две добре прилике, у првом и деветом минуту.

Нападач из Обале Слоноваче је шутирао преко и поред гола, иако је био сам испред голмана црвено-белих Предрага Рајковића.

Звезда је потом узвратила, али је изблокиран шут Александра Катаија, а потом је везном играчу београдског клуба лако одбранио противнички голман Владимир Плотњиков.

Најбољу прилику за црвено-беле у првом полувремену имао је Саша Стојановић, када је у 24. минуту са 20 метара погодио пречку.

Домаћин је у 29. минуту имао добру шансу, када је Рајковић одлично одбранио шут Сита Ријере, али је Каират ипак повео у наставку акције.

После грешке Звездине одбране, Исламкан је на додавање Ријере изашао испред Рајковића и лако га савладао.

Црвено-бели су до полувремена имали две добре шансе, али су Зоран Рендулић и Џошуа Паркер лоше шутирали после центаршутева.

Каират је други гол постигао већ на почетку другог дела игре, када је у 47 минуту Кват одлично реаговао.

Фудбалери Звезде су од тада играли углавном офанзивно, што је противник користио и преко Гоуа имао неколико одличних прилика за убедљивију победу, али је Рајковић одлично бранио.

Црвено-бели су до јединог гола у овом двомечу дошли у самој завршници реванш утакмице и то из једанаестерца. Жарко Марковић је у 83. минуту оборио Катаија на ивици шеснаестерца, а арбитар је показао на белу тачку.

Сигуран извођач најстроже казне био је Савићевић.

Утакмица је одиграна пред пуним трибинама Централног стадиона у Алматију, а сусрету је присуствовало и око 30 навијача Црвене звезде.

Ток меча у Алматију: 

17.55 – Крај меча, Каират је победио Звезду са 2:1 и избацио ју је из Европе. 

17.48 – Играће се још четири минута...

17.40 – ГООООЛ за Звезду – 2:1! Прецизан са беле тачке у 83. минуту меча био је Савићевић! 

Веома агилни Катаи је оборен у казненом простору Каирата, а лопту и одговорност је узео Вукан Савићевић и уписао се у листу стрелаца. 

17.33 – Након што је Гоу по ко зна који пут данас изашао сам пред Рајковића а овај га некако надмудрио, у доброј шанси се нашао Лука Јовић, који је остао сам на левој страни шеснаестерца домаћих, упутио јак центаршут ка Гаврићу на другој страни, али гола поново није било. 

17.15 – Одлично изведен слодбодан ударац најбољег играча Звезде данас Александра Катаија, који је са 25 метара врло добро шутирао, али је голман Каирата поново био на правом месту. 

17.10 – Сјајан пас Катаија за Паркера на левом боку, који је потом могао да узврати истом мером, али је био себичан и лоше завршио још једну добру шансу... 

17.03 – ГОООООЛ! Каират води са 2:0! Стрелац на самом старту другог дела меча био је Исламбек Кват! Овим чином је вероватно распршена и последња нада црвено-белих...  

17.00 – Настављен је меч, са центра су кренули домаћи фудбалери. Цветковић је заменио Петковића на месу десног бека.

16.46 – Полувреме у Алматију, Каират – Црвена звезда 1:0.

Звезда је била далеко боља него у Београду, али опет несигурна у нападу и недовољно конкретна пред голом веома расположеног и концентрисаног Плотњикова. Домаћи тим прети из контре и полуконтре, и из једне такве ситуације успео је да дође до вођства.

Занимљив је податак да је на стадиону у Алматију присутно око 30-ак "Делија".

16.43 – После добре шансе Рендулића након корнера у 33. минуту, велику прилику пропушта и Џошуа Паркер, који такође главом лоше реагује након одличног центаршута Савићевића у 42. минуту сусрета. 

16.26ГООООЛ за Каират за 1:0! Стрелац је после сјајног соло-продора по левој страни у 29. минуту био Исламкан. Звезда сада у још тежој ситуацији...

16.22 – Пречка за Звезду! Сјајан шут Саше Стојановића са више од двадесет метара завршио је на пречки гола голмана Плотњикова. Убрзо затим Катаи је имао сличну шансу, али је голман домаћих одлично интервенисао.

16.13 – Још једна велика прилика за Гоуа, али опет тамнопути снажни нападач није био прецизан. На другој страни, Катаи је покушао два пута са дистанце, али без успеха. 

16.03 – Велика шанса за Гоуа већ у другом минуту, када је избацио целу одбрану Звезде и изашао сам пред Рајковића, али је онда шутирао преко гола. 

16.00Почео је меч у далеком Казахстану, са центра су кренули играчи Црвене звезде. 

15.30 – Још пола сата до почетка меча у Алматију, познати су и састави тимова:

Каират: Плотњиков, Квантајев, Марковић, Соареш, Луњин, Кват, Гурман, Исаел, Исламкан, Ријера, Гоу.

Звезда: Рајковић, Петковић, Мбођ, Рендулић, Анђелковић, Савићевић, Стојановић, Катаи, Веред, Паркер, Јовић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару