Омладинци: Никада нећемо заборавити овај дан

Диван је осећај кад људима које волиш подариш радост, а ми смо усрећили целу Србију, рекао је стрелац победоносног гола за Србију, Немања Максимовић. Овај трофеј је за цео наш народ, поручује Андрија Живковић. Ово је дан који никада нећемо заборавити, каже Станиша Мандић. Ови момци су хероји, ова група играча може све. За нас не постоје границе, рекао је Немања Антонов.

Стрелац одлучујућег гола у финалу Светског првентсва на Новом Зеланду против Бразила Немања Максимовић рекао је да никада у животу неће заборавити дан када је са репрезентацијом Србије постао првак света.

"Овај дан ћу памтити целог живота, постигао сам гол за наш велику радост и срећу. Одиграо сам сваки минут на овом првенству, али у продужецима као да нисам осећао умор, једноставно сам рекао себи да морамо да победимо. Диван је осећај кад људима које волиш подариш радост, а ми смо усрећили целу Србију", рекао је Максимовић.

Он је описао ситуацији из 118. минута када је затресао мрежу бразилског голмана.

"Очекивао сам да ће ми Живковић дати лопту у дубину, добро сам утрчао, био сконцентрисан и што је најважније лопта је завршила у мрежи", рекао је Максимовић.

Асистент код победницког гола, Андрија Живковић навео је да ће он и његови саиграчи успеха постати свесни тек по повратку у Србију.

"Неописив осећај је победити Бразил у финалу, тек ћемо бити свесни шта смо све урадили кад стигнемо у Србију. Борили смо се до последњег даха од самог почетка првенства, нисмо одустајали када је било тешко и заслужено смо први. Овај трофеј је за цео наш народ, а ја га посвећујем и мом Нишу, као и свим Нишијама", поручио је Живковић.

Први гол за Србију на утакмици постигао је Станиша Мандић у 70. минуту,

"Ми смо прваци света... Веровали смо у то и сан се остварио. Ово је дан који никада нећемо заборавити и који ће остати за сва времена... Ово је један од најдражих голова у мојој каријери, затрести мрежу на оваквој утакмици је нешто о чему сања сваки фудбалер", рекао је Мандић.

Нападач Иван Шапоњић пожелео је свима који се баве спортом да осете радост коју доноси титула првака света.

"Победити Бразил у финалу, има ли шта лепше... Тешко је сад наћи праве речи и описати оно што осећамо. Пожелео бих свакоме ко се бави било којим спортом да осети овакву радост и да му цео свет кличе. Поново смо морали у продужетке, али није нас то поколебало", објаснио је Шапоњић.

Леви век Немања Антовов победу је посветио српском народу, а посебно његовом Качареву.

"Какав смо ми тим победили, нисмо ни свесни шта се дешава. Али ови момци су хероји, ова група играча може све. За нас не постоје границе", изјавио је Антонов.

Сергеј Милинковић-Савић рекао је да је величанствен осећај, после титуле европског првака око врата ставити и светско злато.

"Ово је изузетан корак за све нас, огромна мотивација да у наредном периоду радимо још боље и више и да сличне успехе бележимо и у сениорској конкуренцији. Бразил је био далеко најтежи противник на првенству, поново смо морали у продужетке, али постали смо већ специјалисти за то. Драго ми је што сам добио Бронзану лопту, она ће поред златне медаље бити једна од мојих најдражих успомена са Новог Зеланда", рекао је Милинковић-Савић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару