Читај ми!

Исланд очерупао „лале“, убедљива Хрватска

Велико изненађење приредила је селекција Исланда која је на свом терену савладала фаворизоване Холанђане са 2:0. Хрватска је на свом терену раставила Азербејџан са 6:0. Победе забележиле и селекције Чешке, Норвешке, Израела и Велса. Реми Летоније и Турске.

Репрезентација Исланда наставила је низ победа у квалификацијама за ЕП у Француској 2016. године. Након победа над Летонијом и Турском, савладан је и велики фаворит селекија Холандије. Победом Исланђани се придружили Чесима на врху табеле, обе екипе имају максималан учинак.

Стрелац оба гола за Исланђане био је Сигурдснон. Први гол постигао је у десетом минуту из једанаестерце. Коначан резултат поставио је у 42. минуту сусрета, када се најбоље снашао у гужви у казненом простору након корнера.

Репрезентација Хрватске до врха је напунила мрежу Азербејџана - 6:0. Хрвати настављају са добрим играма у квалификацијама и за сада имају максималан учинак три победе из исто толико сусрета и налазе се на челу табеле Х групе, заједно са Италијанима.

Хрватска је на време начела противника, Крамарић је на асистенцију срне довео „коцкасте" у вођство у 11. минуту. До полувремена домаћин је постигао још три гола, два је постигао Перишић - 34. и 45. минуту, а на 4:0 повисио је Брозовић у првој минути надокнаде.

У другом полувремену домаћин је постигао још два поготка. Лука Модрић је био сигуран са беле тачке у 57. минуту, а коначни резултат поставио је четири минута касније Сардигов, који је погодио сопствену мрежу.

Резултати:

А група:
Исланд - Холандија 2:0 (Сигурдсон 10. пенал, 42)
Летонија - Турска 1:1 (Сабала 54. пенал - Киса 47)
Казахстан - Чешка 2:4 (Логвињенко 84, 90+1 - Дочкал 13, Лафата 44, Крејчи 56, Нецид 88)
Табела:Исланд и Чешка по 9 бодова, Холандија 3. Летонија 2, Казахстан и Турска по 1.

Б група:
Андора - Израел 1:4 (Лима 15. пенал - Дамари 3, 41, 82, Хемед 90+6 пенал)
Босна и Херцеговина - Белгија 1:1 (Џеко 28 - Наинголан 51)
Велс - Кипар 2:1 (Котерил 13, Робсон-Кану 23 - Лабан 36)

Табела: Велс 7, Израел 6, Белгија 4, Кипар 3, БиХ 2, Андора 0.

Х група:
Норвешка - Бугарска 2:1 (Елинуси 13, Нилсен 72 - Бодуров 43)
Хрватска - Азербејџан 6:0 (Крамарић 11, Перишић 34, 45, Брозовић 45+2, Модрић 56. пенал, Садигов 61. аутогол)
Малта - Италија 0:1 (Пеле 24)

Табела: Хрватска и Италија 9, Норвешка 6, Бугарска 3, Малта и Азербејџан 0.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи