Општина Жагубица тражила и добила извињење Терзића

Заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић затражио и добио извињење од функционера фудбалског клуба Црвена звезда Звездана Терзића јер је у интервјуу Танјугу у негативном контексту поменуо то место.

Изјава челника Црвене звезде побудиле су и функционере општине Жагубица да се огласе. Убрзо стигло и извињење Терзића.

"У склопу кампање коју Терзић као генерални секретар Звезде води против фудбалских институција у земљи, дрзнуо се да на један врло некултуран и приземан начин, објашњавајући наводну неправду према свом клубу, покаже значај и велицину клуба тиме што ће се потцењивачки изразити о нашој општини коју је тиме желео да постави у статус безначајних појава", наводи се отвореном писму које је потписао Јовкић.

Он је подсетио да је овим иступом деградирао и општину Жагубица и њене грађане.

"Уколико пати од амнезије, подсетићу га и на месну заједницу Ловћенац у општини Мали Иђош са којом је нераскидиво везан он и његова породица, затим прелепу Зобнатицу и наравно Бачку Тополу. Очигледно је да много паралела има његово одрастање са општином жагубица коју је ставио у негативан контекст", поручује се у писму.

Јовкић је додао и да очекује да Терзић извињењем "скине мрљу" са спортског колектива који представља.

Стигло извињење са Маракане

Вршилац дужности генералног секретара Црвене звезде Звездан Терзић извинио се фудбалском клубу Жагубица зато што га је у негативном контексту споменуо.

"Дубоко се извињавам фудбалском клубу из Жагубице због погрешно схваћене компарације која је изречена жаргонски. Нисам имао намеру било кога да потценим и овом приликом позивам људе из ФК Жагубица да нас посете на Маракани и кроз разговор успоставимо пријатељске односе", рекао је Терзић Танјугу. 

Терзић је прошле недеље, говорећи о наводним грешкама судија на рачун Звезде, поменуо и Жагубицу.

"Оне грешке на мечу против Напретка су инструисане. Свиран је непостојећи пенал за домаћина, док три за нас нису. Судијских грешака увек има и биће их, али да четири спорне ситуације буду на штету Звезде нема смисла. Ми нисмо Жаугубица, а то се није десило у последњих 50 година", рекао је тада Терзић.

Јуче су критике на рачун тренера Црвене звезде Ненада Лалатовића стигле од Црвене звезде из Малог Мокрог Луга, коју је стратег трофејног клуба такође помињао у негативном контексту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи