Николић: Јединство морамо да покажемо и на терену

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да је поносан на јединство у екипи показано претходних дана у тешкој финансијској ситуацији која потреса клуб и додао да од играча очекује исти такав однос на терену против Радничког из Ниша. Саша Илић: Жао нам је што је морало да дође до штрајка.

"Поносан сам што нико од играча није затражио раскид уговора јер су лојални Партизану и армији навијача. Као и у другим екипама сусрећу се са много проблема, носили су без поговора велики терет, а сада пошто су рекли све што их је мучило имају неку врсту растерећења", истакао је Николић.

Црно-бели су уторак одбили да тренирају пошто нису добили ниједну плату од априла, а након преговора са Управом и обећања да ће добити новац, вратили су се свакодневним обавезама и припремама за дуел на Чаиру.

"Тим је показао јединство. Додуше, сада имамо обавезу више јер морамо одлучност и прецизност коју смо показали ван терена да пренесемо и тамо где је наше радно место", навео је Николић.

Црно-бели на претходном гостовању у Нишу нису успели да остваре тријумф, што свакако додатно позива на опрез.

"Очекујем прави фудбалски амбијент и 15.000 људи на стадиону. Раднички је једна од најискуснијих екипа у лиги, са одличним тренером и чека нас тежак изазов који ћемо, верујем, решити на прави начин", истакао је тренер црно-белих.

У екипу се враћа Дарко Брашанац, који је одрадио суспензију против Вождовца, а због проблема са повредама под знаком питања су Андрија Живковић и Данило Пантић.

"Добро је што новајлије Ненад Маринковић и Иван Петровић имају право наступа, али њихова физичка спрема још увек није на потребном нивоу за озбиљну минутажу", поручио је Николић.

На питање шта се дешава са статусом Бранислава Трајковића, на кога после црвеног картона против Лудогореца више не рачуна, Николић је рекао:

"Не знам до краја каква је ситуација, али знам да се траже решења. Верујем да ће у наредних десетак дана све бити јасно", закључио је Николић.

Утакмица другог кола Суперлиге између Радничког из Ниша и Партизана игра се у суботу од 19 сати на Чаиру.

Илић: Жао нам је што је морало да дође до штрајка

Капитен Партизана Саша Илић изјавио је да је играчима жао због штрајка, али да нису имали други избор јер месецима нису примали плате.

"Можда ће неко да нас осуђује. Но, верујте да више није било излаза, све је трајало сувише дуго и тај неизлазак на тренинг је био нека крајња мера. У тиму има момака који су са стране, чије породице зависе од тог динара који зараде и тешко је све то гледати, иако смо свесни да нигде не цветају руже, да је у глобалу тешка ситуација", рекао је Илић за Спорт.

"Жао нам је што се све окончало тим штрајком. Нисмо ми тражили публицитет, помоћ медија, нити било кога другог. Не знамо ни како су новинари сазнали да смо уопште на стадиону и да разговарамо са Управом. Дуго смо разговарали шта нам је чинити и, рекох већ, прекид тренинга остављали као последњу солуцију, јер смо свесни да сезона траје и да морамо да радимо како бисмо остали у ритму", рекао је Илић.

Капитен Партизана је казао да ће се тек кроз наредне мечеве видети какве ће последице на играче оставити штрајк.

"Минулих месеци смо одиграли низ важних утакмица у тешким условима и ситуација нам није нова. Пред нама су утакмице у Нишу и са Нефтчијем у Лиги Европе. Свесни смо колико оне значе за клуб, навијаче и нас играче и будите уверени да ће свако на терену давати све од себе као и до сада", навео је Илић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи