Читај ми!

Партизан није оштећен!

Судијска комисија ФСС-а констатовала да је судија Нинослав Спасић добро поступио када је Партизану поништио гол у Новом Пазару у надокнади времена, јер је Шкулетић направио фаул, преноси портал "Мондо".

Партизан није оштећен у Новом Пазару. Или, судија Нинослав Спасић из Сурдулице није утицао на коначан исход меча 16. кола Јелен Суперлиге Србије. То је констатација Судијске комисије ФСС-а, којој је председавао Здравко Јокић, а која је оценила да је Спасић, уз неке пропусте, меч водио на задовољавајући начин и да није погрешио када је поништен гол Партизану у судијској надокнади.

После прегледаних извештаја службених лица и снимка, Комисија је једногласно закључила да је нападач Партизана Петар Шкулетић направио фаул пре него што је Андрија Живковић убацио лопту у мрежу Новог Пазара.

Али, Шкулетић није фаулирао голмана Будаковића, како се првобитно могло закључити, већ пре тог, приликом грађења позиције у казненом простору.

"Играч Партизана са бројем 32 (Шкулетић) одгурнуо је домаћег играча са бројем 26 (Слободан Вуковић) у намери да себи омогући да прими лопту, приликом чега је дестабилизовао тог играча и судија је досудио прекршај у том моменту. Све касније што се дешавало није било предмет анализе, јер је игра већ била прекинута", пренео је Јокић за Мондо закључак Судијске комисије.

Комисија је анализирала још неке спорне детаље са утакмице и закључила да је главни арбитар погрешио у неколико ситуација, на пример када је играчима Партизана доделио жуте картионе, а то се пре свега односи на случај из првог полувремена када је везисти црно-белих Филипу Малбашићу доделио жути картон, иако је он добио ударац по нози, што је Судијска комисија ФСС-а констатовала.

Зато је Спасићево целокупно суђење оцењено као "задовољавајуће". На питање да ли је можда било речи и о приговорима људи из Партизана на то што је домаћин одуговлачио, јер око терена није било довољно лопти, Јокић је одговорио да то није у надлежности Комисије.

"Правила ФСС-а налажу да сваки клуб-домаћин треба да обезбеди минимум три лопте. То је, пре свега, питање за Заједницу суперлигаша", додао је Јокић.

Приговор Партизана, не и званична жалба, на Спасићево суђење, био је једини у овом колу. На осталим мечевима нико није имао никакве примедбе на суђење.

То радује и ми смо задовољни суђењем у овом колу, рекао је председник Судијске комисије Здравко Јокић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи