Фешта у Новом Пазару, Звезда чека Јавор

Чекању је дошао крај, мечевима 15. кола наставља се такмичење у Суперлиги Србије. Дерби се игра у Новом Пазару, где амбициозни домаћин дочекује актеулног шампиона Партизан. Навијачи Звезде се надају још једном "Звездином пролећу", а оно почиње на утакмици против Јавора. Градски дербији играју се на Брду и на "крову".

Утакмицама 16. кола, после два и по месеца паузе, овог викенда почиње пролећни део шампионата Суперлиге Србије. Најзанимљивије ће бити, без икакве дилеме, у Новом Пазару, где гостује Партизан. Црвена звезда на свом терену игра против Јавора.

Од 13.30 часова у суботу почињу, дакле, мечеви Нови Пазар - Партизан, Спартак - Слобода, Вождовац - ОФК Београд и Доњи Срем - Војводина, док се од 15 сати на Бановом брду игра меч Чукаричког и Рада. Сат времена касније почиње утакмица Напредак - Јагодина, док од 18 сати играју Црвена звезда и Јавор.

Последња утакмица 16. кола игра се у недељу од 13 сати између Радничког из Крагујевца и Радничког из Ниша.

Фудбалери Партизана почињу пролећни део шампионата са бодом предности у односу на Звезду. Црно-бели ће са новим тренером Марком Николићем и појачани неколицином нових, проверених играча покушати да освоје седму узастопну титулу у Суперлиги.

Црно-бели до сада нису успевали да се са стадиона крај Јошанице врате са три бода. Са друге стране, Нови Пазар жели добрим резултатом да се задржи у горњем делу табеле. Екипа Зорана Његуша заузима шесто место са 24 бода, колико имају и Војводина и Раднички из Ништа, који су на петом, односно четвртом месту.

"Плави" су такође довели неколико квалитетних играча у зимском прелазном року, што им, уз костур екипе који је сачуван из прошле полусезоне, гарантује да ће бити конкурентни и на овом мечу. А ту је и питање реванша за пораз из првог дела сезоне који је, због катастрофалних судијских грешака, подиграо много прашине.

Очекује се пун стадион у спектакуларна атмосфера.

Фудбалери Црвене звезде желе победу на свом терену против Јавора како би остали у трци са Партизаном и покушали да прекину сада већ болну доминацију клуба из Хумске. Екипи из Ивањице треба добар резултат како би се извукла из доњег дела табеле, пошто се налази на 14. месту са 15 бодова.

Трећепласирана Јагодина игра у Крушевцу против Напретка и покушаће победом да остане у самом врху табеле. Екипа Младена Додића жели да се "освети" Напретку за пораз из првог кола првенства, када је у Јагодини изгубила са 0:2. Напредак је у средини табеле, на деветом месту, са 17 бодова.

Војводина у Пећинцима игра против Доњег Срема. Новосадски тим напустило је неколико играча, као и тренер Марко Николић, што не значи да играчи који су доведени неће бити у стању да их адекватно замене. Војводина има 24 бода на петом месту, а Доњем Срему предстоји велика борба за опстанак - налази се на претпоследњем 15. месту са 14 бодова.

Раднички из Ниша игра у Крагујевцу против Радничког и у случају победе, али и пораза Јагодине, могао би да преузме треће место на табели. Нишлије имају три бода мање од Јагодине (24), док екипа из Крагујевца на 12. месту има 16 бодова.

У "малом" градском дербију играју Чукарички и Рад. Црно-бели са Бановог брда су сигурни у средини табеле, на седмом месту са 22 бода, док ће Рад, предвођен новом управом и новим тренером Александром Јанковићем, учинити све да остане у лиги. "Грађевинари" су на последњем 16. месту са 11 бодова.

Такође, београдски дерби играју и Вождовац и ОФК Београд, док у Суботици играју Спартак и Слобода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи