Вечити играју у тишини, реприза финала Купа

Због казни Дисциплинске комисије ФСС, и Црвена звезда и Партизан своје мечеве 13. кола играју без помоћи навијача. На стадион под Ђурђевим брдом долази Војводина, вољна да остане у борби за јесењу титулу али и да се освети Јагодинцима за пораз у финалу Купа. Чукарички и Нови Пазар играју на Брдо меч који ће показати који тим је "право" откровење јесени.

Српски фудбалски караван, после двонедељне паузе због обавеза репрезентације, наставља се мечевима 13. кола, које ће бити специфично по томе што ће Партизан и Црвена звезда мечеве играти без присуства публике.

Лидер на табели, Партизан на стадиону Обилића на Врачару биће гост Вождовца. "Змајеви" су кажњени играњем пред празним трибинама због инцидента на мечу са Новим Пазаром.

Тренер црно-белих Вук Рашовић има главобоље око састављања тима, пошто оба класична нападача не могу да играју.

Немања Којић је повређен, а Исмаел Фофана је болестан, па би шансу могао да добије кадет Иван Шапоњић који је недавно прекомандован у први тим.

У тиму Вождовца, који тренира Ненад Лалатовић, неће бити суспендованог Стефана Бабовића.

Црвена звезда је кажњена због лоше организације "вечитог дербија", па ће ужичку Слободу дочекати пред празним трибинама.

Изабраници Славише Стојановића уписали су две везане победе у Суперлиги, а већ сутра покушаће да претекну Партизан који има бод предности.

Због здравствених проблема питање је да ли ће Стојановић моћи да рачуна на Нејца Печника и Марка Вешовића. 

У репризи прошлогодишњег финала Купа Србије, екипа Јагодине дочекаће новосадску Војводину. У случају тријумфа и кикса "вечитих" ривала Војводина би могла да дође и до првог места на табели.

Дерби зачеља одиграће последњи Доњи Срем и гостујући Рад, који се налази на претпоследњем месту на табели.

Фудбалери Јавора ће покушати да на свом терену савладају Раднички из Крагујевца и дођу до првог суперлигашког тријумфа у Ивањици још од почетка сезоне и успеха у дуелу са Црвеном звездом.

Занимљиво би требало да буде и на Бановом Брду, где ће Чукарички дочекати Нови Пазар. Обе екипе су, на изненађење дела фудбалске јавности, још увек у врху табеле и могле би да помрсе рачуне кандидатима за титулу. Која је од две екипе „право" откровење јесени, могао би да нам покаже овај меч.

У категорију екипа које су одлично играле у првих 12 кола спада и Раднички из Ниша, који у овом голу гостује суботичком Спартаку. Нишлије су у прошлом колу савладале Вождовац, док је Спартак изгубио од Новог Пазара.

Фудбалери Напретка дочекаће у Крушевцу екипу ОФК Београда, а оба тима "ушушкана" су у средину табеле.

Парови 13. кола:

Јавор - Раднички Крагујевац (13), Напредак - ОФК Београд (13), Доњи Срем - Рад (13), Спартак - Раднички Ниш (13), Јагодина - Војводина (15), Чукарички - Нови Пазар (17) и Црвена звезда - Слобода (17).

У недељу од 13 сати играју Вождовац - Партизан.

ТАБЕЛА: Партизан 24, Црвена звезда 23, Раднички Ниш 21, Војводина 21, Чукарички 21, Нови Пазар 20, Јагодина 18, Спартак 17, итд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи