Читај ми!

Тошић: Против "својих" на победу!

Зоран Тошић очекује позитиван резултат у пријатељском мечу против Русије, а сам ће бити додатно мотивисан пошто игра против својих саиграча из ЦСКА. У наредним квалификацијама тек треба да се очекују прави резултати од нас, оптимиста је Тошић када је будућност српске репрезентације у питању.

Фудбалски репрезентативац Србије Зоран Тошић радује се предстојећем пријатељском мечу с Русијом, и да се нада да ће се његове добре партије у дресу московског ЦСКА пренети и на националну селекцију.

"Баш се радујем мечу с Русијом. Добро их познајем, много саиграча ће ми бити противници... За мене је та утакмица специјална, јер играм против репрезентације земље у којој играм, сигурно је да ће се то пратити и то ми је додатни мотив", рекао је Тошић новинарима у Београду.

Србија у петак игра у Дубаију против Русије, а после тога следи меч против селекције домаћих играча коју су изабрали новинари. "Орлови" ће тиме завршити годину после неуспешних квалификација за Светско првенство.

"Русија је поред Португалије успела да буде прва у групи. Имају озбиљног селектора, играју добар фудбал, имају искусну репрезентацију подмлађену са неколико играча за које ће се тек чути", рекао је Тошић.

"Озбиљна су репрезентација. Много је играча који су одиграли готово 100 утакмица. Играћемо против једне искусне репрезентације, али ми играмо све боље и боље... Ја сам им већ најавио да ће резултат бити у нашу корист", додао је фудбалер ЦСКА.

Он је подсетио да је Србија у два последња меча с Русијом доживела поразе.

"Налазимо се у успону форме, без обризра на то што нисмо остварили оно што смо желили (пласман на Светско првенство), али идемо добрим путем, имамо самопоуздања. Сигурно да свако од нас, а нарочито ја који играм тамо, жели победу", навео је Тошић.

Тошић је оптимиста што се тиче будућности српске репрезентације.

"Ми играмо све боље и боље. У наредним квалификацијама тек треба да се очекују прави резултати од нас. Без обзира на то што су ово пријатељске утакмице, ми увек идемо на победу. Радује ме то што у свакој утакмици знамо шта хоћемо, како нападамо, како се бранимо, све се више познајемо и све изгледа много боље", објаснио је Тошић.

Српски фудбалер је у дресу ЦСКА ове сезоне постигао пет голова у руском шампионату и два у Лиги шампиона.

"Сигурно да је много лакше кад постижеш голове, расте самопоуздање. И у претходном периоду сам пружао доста добре партије, али ме није хтела срећа, нисам успевао да постигнем погодак. У прошлом првенству сам на говото свакој утакмици имао стопостотну шансу, али није било гола. Сад, како год да шутем - уђе", рекао је Тошић.

Он је додао и да му је до сада најдражи гол против Викторије у Лиги шампиона када је ЦСКА забележио и прву победу у најелитнијем фудбалском такмичењу.

На новинарско питање да ли ће се добре партије из ЦСКА пренети и на национални тим, Тошић је казао да он увек игра са посебним жаром за репрезентацију.

"Све зависи од самопоуздања. Мени је сад самопоуздање на високом нивоу и верујем да ћу у наредним утакмицама подићи ниво игре што се тиче репрезентације", рекао је Тошић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи