Читај ми!

Милан преокретом до ЛШ

Драматично 38 коло фудбалске лиге на Апенинском полуострву. Фудбалери Милана победили су, након преокрета, Сијену са 2:1 и тако заузели треће место у Серији А и изборили квалификације за групну фазу Лиге шампиона нардене сезоне. Фјорентина мора у квалификације за Лигу Европе.

Фјорентина, иако је убедљиво славила на гостовању против Пескаре са 5:1, није успела да се пласира на треће место, па ће тако кроз квалификације покушати да избори место наредне сезоне у Лиги Европе.

Милан је до 84. минута губио у Сијени, пошто је домаћа екипа повела преко Клаудија Терција у 25. минуту.

Изједначење "росо-нерима" донео је Марио Балотели у 84. минуту из једанаестерца, а само три минута касније Филип Мексес је својим првим голом у сезони донео велика три бода за Милан.

Фјорентина је убедљиво славила против Пескаре, а хет-трик постигао је Адем Љајић, головима у 16, 24. и 59. муинуту, док се Стеван Јоветић уписао у стрелце у 54, а Матијас Фернандес затресао је мрежу домаћина у 28. минуту.

Једини гол за Пескару постигао је Марко Витигљо у 77. минуту. 

Удинезе је на гостовању у Милану против Интера славио са 5:2, док је Рома код куће била боља од Наполија - 2:1.

Торино је код куће ремизирао са Катанијом 2:2, а Парма је против Палерма славила са 3:1, Каљари је тријумфом минималним резултатом од 1:0 био бољи од Лација.

Раније су Болоња и Ђенова ремизирале - 0:0, док су Аталанта и Кијево одиграли 2:2. Сампдорија је јуче била боља од шампиона Јувентуса са 3:2.

Наредне сезоне из Серије А у Лиги шампиона играће Јувентус и Наполи, док ће кроз квалификације у најјачи европски куп покушати да дође Милан.

Фјорентина и Удинезе ће кроз квалификације покушати да изборе пласман у Лигу Европе, док су из лиге испали Палермо, Сијена и Пескара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи