Читај ми!

Фергусон отишао уз ватромет, тријумф Арсенала

Легендарни фудбалски менаџер Алекс Фергусон опростио се данас од клупе Манчестер јунајтеда ремијем 5:5 на гостовању Вест Бромвич Албиону, док је Арсенал победом од 1:0 у Њукаслу у последњем колу Премијер лиге сачувао четврто место на табели.

Спектакл у дуелу ВБА и Јунајтеда, поред опроштаја Фергусона од Јунајтеда после 27 година, обележио је и троструки стрелац у тиму домаћих Ромелу Лукаку. Српски интернационалац Немања Видић преседео је цео меч на клупи Јунајтеда.

Освајач Лиге Европе, лондонски Челси на свом терену је савладао Евертон са 2:1, сачувао треће место и осигурао директан пласман у ЛШ следеће сезоне. Стрелац победоносног поготка за "плавце" био је шпански репрезентативац Фернандо Торес у 76. минуту. Капитен селекције Србије Бранислав Ивановић одиграо је целу утакмицу за Челси.

 

Фудбалери Арсенала славили су важну победу у Њукаслу, а јунак тријумфа био је Лоран Кошћелни који је у 52. минуту затресао противничку мрежу.

До минималне победе дошао је и Тотенхем против Сандерленда, једини гол дао је Герет Бејл у 89. минуту, али је то било довољно само за потврду петог места и пласман у Лигу Европе следеће сезоне.

Наредне сезоне у Чемпионшипу такмичиће се КПР, Рединг и Виган, док су директан пласман у Лигу шампиона изборили Манчестер јунајтед, Манчестер сити и Челси, а квалификације за ЛШ играће Арсенал. Тотенхем ће играти у Лиги Европе. 

Резултати и стрелци:
Челси - Евртон 2:1 (Мата 7, Торес 76 - Нејсмит 14)
Ливерпул - Квинс Парк ренџерс 1:0 (Кутињо 23)
Манчестер сити - Норич 2:3 (Родвел 30, 59 - Пилкингтон 26, Холт 54, Хоусон 65)
Њукасл - Арсенал 0:1 (Кошјелни 52)
Саутхемптон - Стоук 1:1 (Ламберт 57 - Крауч 46)
Свонси - Фулам 0:3 (Качаниклић 22, Бербатов 77, Емануелсон 90+3)
Тотенхем - Сандерленд 1:0 (Бејл 89)
Вест Бромвич Албион - Манчестер јунајтед 5:5 (Морисон 40, Лукаку 50, 81, 86, Мулумбу 82 - Кагава 6, Олсон 9. аутогол, Битнер 30, Ван Перси 53, Ернандез 63)
Вест Хем - Рединг 4:2 (Нолан 23, 79, 87, Ваз Те 34 - Меклири 53, Ле Фондре 56)
Виган - Астон Вила 2:2 (Бојси 20, Бејкер 45. аутогол - Бент 5, Флар 60)

ТАБЕЛА: Манчестер јунајтед 89, Манчестер сити 78, Челси 75, Арсенал 73, Тотенхем 72, Евертон 63, Ливерпул 61, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи