Читај ми!

Победа за мајку

Стратег Партизана Вук Рашовић оценио тријумф над Звездом као историјски. Тренер је победу посветио мајци. Његов колега Рикардо Са Пинто мишљења је да би нерешено био најправеднији исход.

Тренер фудбалера Партизана Вук Рашовић рекао је да је вечерашња победа над Црвеном звездом историјска, а посветио ју је мајци која је преминула на данашњи дан пре 18 година.

"Најлепши могући сценарио, слажем се да су детаљи одлучили. Радили смо на томе, вратило нам се. У првом полувремену помало опрезни, није било баш лепо за гледање. Звезда је имала једну пречку и после тога ништа. У другом се поправили, више играли, тражили простор. Изненадили смо Звезду са високим притиском, нису очекивали да будемо тако агресивни. Ово је историјска победа за наш клуб", рекао је Рашовић на конференцији за новинаре после меча који је био његов деби у вечитим дербијима.

Црно-бели су вечерас у 144. вечитом дербију савладали Звезду са 1:0 голом Милоша Јојића у 90. минуту и дошли на корак од шесте узастопне титуле првака, а 25. укупно, чиме ће се изједначити са градским ривалом.

"Победу желим да посветим мојој мајци која је преминула на данашњи дан пре 18 година", истакао је Рашовић. Стратег црно-белих навео је да је победа дража због чињенице да је остварена у самој завршници меча.

"Била је ово тешка утакмица, борбени противник. Спремали смо се, знали смо одакле нам прети опасност. Слатка је победа у 90. минуту, наравно, нисмо баш овако планирали", казао је Рашовић. Он је навео и да се, тренутак пре поготка Јојића, окренуо према клупи за резервне играче и рекао: "Ово је тај тренутак".

Тренер фудбалера Црвене звезде Рикардо Са Пинто оценио је да су детаљи одлучили утакмицу и навео да је судија Милорад Мажић морао да заустави игру пре фаула над Лазаром Марковићем који је претходио голу црно-белих.

"Тешко нам је да овако изгубимо након рада у последњих осам победа. Дошли смо у ситуацију да можемо до титуле, а сада смо изгубили. Мислим да фаул над Марковићем није постојао, пошто је у том тренутку Максимовић био на земљи, судија је морао да заустави игру", казао је Са Пинто. Он је подсетио да је екипа имала и проблема са повредама играча.

"У дуелима добрих екипа детаљи одлучују, тако је било и вечерас. Већ сам говорио о томе. Имали смо повреде Лазовића и Микића, морали смо да мењамо тактику због тога. Наш напад је био ослабљен без Лазовића. У другом полувремену Партизан је имао још неколико шанси. Можда је реми реалнији резултат. Поносан сам на момке, заслужили су другачији резултат", навео је он.

Тренери оба тима нису желели да коментаришу инцидент који се десио у тунелу уочи почетка утакмице, када је Никола Петковић наводно вербално напао Предрага Луку.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи