Последња Фергијева лекција нелојалном Рунију

Алекс Фергусон одлази у пензију, Дејвид Мојес седа на клупу Јунајтеда, Вејн Руни пролази кроз пакао. Овако би требало да изгледа ситуација на Олд трафорду у наредном периоду. У медијима се појавио наводни транскрипт разговора у којем је пре две недеље Руни тражио од Алекса Фергусона трансфер. Уместо трансфера Ферги је мирним гласом утерао страх у кости нападачу „ђавола" коме је припретио да ће испаштати за нелојалност према клубу.

Спортски блог на спортској страници Јахуовог интернет портала, Dirty Tackle, објавио је ексклузивно транскрипт разговора, између Алекса Фергусона и Вејна Рунија. Ферги и Руни наводно су разговарали две недеље пре него што је шкотски тренер најавио повлачење. У том разговору сер Алекс је следио крв у жилама Рунију, не користећи популарни „фен".

Између осталог Фергусон је плашио Рунија Дејвидом Мојесом који је једном већ тужио нападача Манчестер Јунајтеда за клевету. Руни је у аутобиографији између осталог написао да је га је Мојес истерао из Евертона, да је тај тренер био љубоморан на њега, и да је издао поверење када је у интервјуу за медије рекао поверљиве ствари из разговора који су водили у свлачионици. Мојес је тужио Рунија, добио је спор и исплаћено му је 500.000 фунти које је поклонио фондацији коју воде бивши играчи Евертона.

Наводни разговор између Фергусона и Рунија текао је овако:

Руни: Шефе, морамо да разговарамо.

Фергусон: Не желим да расправљам са тобом да ли научници могу да оживе диносаурусе, као у филму Парк из доба јуре. Заборави, то се неће десити.

Руни: Није то. Видите, знам да сам рекао и раније да имам уговор још две године, али желим да  идем сад. Хоћу трансфер.

Фергусон: Баш желиш то, зар не?

Руни: Да, желим.

Фергусон: Е па не идеш ти нигде, глупане са пресађеном косом. Ја идем, али ти не идеш.

Руни: Шта сте рекли за моју косу?

Фергусон: Нисам спреман да кажем свима, али Вејне, ја одлазим, идем у пензију на крају сезоне, а ти остајеш у клубу.

Руни: Шта? Не, не можете у пензију.

Фергусон: Могу да радим шта год хоћу. Могу да лансирам пиво користећи краљичине гаће и да шутирам плишане мачке ако то хоћу. Ја идем у пензију, али ћу остати у близини да мотрим на тебе.

Руни: Али то не значи...

Фергусон: Да Вејне, то значи баш то. Доводим мог старог пријатеља Дејвида Мојеса да ме замени. Да, долази човек којег си издао и којег си испљувао у својој аутобиографији и којем си касније морао да плаћаш одштету. Чудно, зар не?

Руни: Али...

Фергусон: То је то Вејне. То је оно што добијеш када ме јавно обрукаш...

Руни: Али ја желим у Бајерн.

Фергусон: Ха! А зашто би те они желели? Они су најбољи тим на свету, а ти си само бледа сенка играча какав си некад био. Чак си и овде замењив, ниси више битан. Сада си други пут показао да си нелојалан према клубу, а и више од тога ако рачунамо твој приватан живот.

Руни: Не морам то да прихватим.

Фергусон: Мораш Вејне. Чак и ако идем у пензију, ја сам и даље шеф. Дуго после мог одласка ја ћу и даље бити главни и потрудићу се да испашташ због својих захтева.

Руни: Онда хоћу у Париз.

Фергусон: Иди у Париз. Иди и питај Дејвида Бекама о лекцији коју сам га научио и о томе колико шавова има изнад ока. И поред тога од њега ћеш чути о мени само лепе речи, јер зна да то не би била последња лекција.

Руни: Продајте ме или ћу испричати медијима да се повлачите.

Фергусон: О, па ти ми то претиш момчино? Слободно им кажи. Ја ћу све демантовати, а три дана после тога ћу објавити да идем у пензију. Само да се играм, као што се сад играм са тобом. А кад Мојес дође овде, покушај да не разочараш по други пут у животу.

Фергусон: Када Мојес дође овде, пробај да га поново не испљујеш. Овај пут може ти на суду узети и кућу.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи