Читај ми!

Истераћемо Србе са Максимира!

Зоран Цврк, комесар за безбедност Фудбалског савеза Хрватске, изјавио је данас да ће са стадиона у Загребу бити избачен свако ко буде навијао за српску репрезентацију.

Комесар за безбедност Фудбалског савеза Хрватске Зоран Цврк рекао је данас да ће са стадиона Максимир на предстојећој утакмици између Хрватске и Србије, у квалификацијама за Светско првенство 2014. године, избацити свакога ко буде навијао за екипу Синише Михајловића.

"Не искључујем могућност уласка навијача Србије на стадион. Навијати за Србију међу 35.000 хрватских навијача, ипак, није препоручљив спорт. То се односи и на подршку Хрватској у Београду.

Свако ко буде лоциран на трибинама са таквом намером мораће аутоматски да напусти стадион", рекао је Цврк за Спортски журнал.

Он је рекао да хрватски и српски Савез добијају упозорења да би неко од гостујућих навијача могао да дође на утакмице Хрватске и Србије и да су оба Савеза, у сарадњи са министарствима унутрашњих послова, предузела мере како би предупредили и најмању опасност да се тако нешто догоди.

"Заједнички договор оба Савеза је да на утакмицама у Загребу и Београду нема гостујућих навијача. Поделили смо, на бази реципроцитета, по 150 улазница и људе који са њима из Србије дођу на Максимир сместићемо у ложе. Није паметно да неко, ма ко био и одакле долазио, навија за Србију у Загребу или за Хрватску у Београду", рекао је он.

Утакмица између Хрватске и Србије игра се 22. марта од 18 сати у Загребу, а Србија ће 6. септембра бити домаћин Хрватској у Београду.

Србија се у квалификацијама за Светско првенство у Бразилу 2014. године такмичи у Групи А, у којој је трећа на табели са четири бода.

Прво и друго место заузимају Белгија и Хрватска са по 10 бодова, селекција Македоније заузима четврто место са четири бода, Велс је сакупио три, а последња Шкотска има два бода.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи