Вечити наплаћују дугове

Мечевима 17. кола овог викенда се наставља такмичење у Јелен Суперлиги. Партизан на свом стадиону дочекује екипу Доњег Срема, која му је нанела пораз у првом делу првенства. Црвена звезда гостује Раду, са којим је прошле године играла нерешено на Маракани.

Утакмицама 17. кола овог викенда наставља се такмичење у фудбалској Суперлиги Србије, а градски дерби у недељу ће на Врачару одиграти екипе Рада и Црвене звезде.

За разлику од премијерног пролећног кола раније ове недеље, које је обележило одлагање меча БСК - Партизан због натопљеног терена у Борчи, сада би све утакмице требало да буду одигране.

Шампион Србије и актуелни лидер, Партизан тако ће, силом прилика, у суботу одиграти свој први пролећни меч, у којем ће на стадиону у Хумској дочекати екипу Доњег Срема. Екипа из Пећинаца је велики дужник Партизана, пошто је у првом делу сезоне на "свом" терену у Новом Саду савладала црно-беле са 2:1.

Фудбалери Црвене звезде су у среду против Јавора, уз доста муке, дошли до тријумфа и најавили наставак шампионске трке са Партизаном.

Екипа Рада је такође дужник Звезде из првог дела сезоне, пошто је на Маракани освојила бод (2:2) иако је током већег дела утакмице имала играча мање. "Грађевинари" су у првом пролећном колу освојили бод (1:1) на гостовању Радничком из Крагујевца.

Занимљиво би требало да буде и на новосадском стадиону "Карађорђе", где ће Војводина дочекати суботички Спартак. Новосађани су у прошлом колу у гостима савладали Смедерево са 2:1, док је Спартак на свом терену ремизирао са Слободом (2:2).

Ужичани би у овом колу требало да имају лакши посао, пошто им у госте долази екипа БСК-а из Борче.

У дербију тимова који се боре за опстанак, Нови Пазар ће угостити Раднички из Крагујевца, док ће Јавор у Ивањици дочекати последњепласирану екипу Смедерева.

Фудбалери Јагодине су у прошлом колу у Кули доживели неочекиван пораз против Хајдука, а на стадиону на београдској Карабурми покушаће да поправе слику на мечу са ОФК Београдом.

Куљани ће наставити борбу за опстанак у Суперлиги, а сада их чека дуел у Нишу са домаћим Радничким, такође тимом који ове сезоне има задатак за сачува статус елитног лигаша.

У суботу од 14 сати играју Раднички Ниш - Хајдук, Нови Пазар - Раднички Крагујевац, Јавор - Смедерево, Војводина - Спартак, Слобода - БСК Борча и ОФК Београд - Јагодина. У 19 часова почиње утакмица Партизан - Доњи Срем, а последњи меч 17. кола игра се у недељу од 14 сати, а састају се Рад - Црвена звезда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи