Читај ми!

Мансиз копачке заменио клизаљкама

Некадашњи турски фудбалски репрезентативац Илхан Мансиз одлучио је да се опроба у уметничком клизању, а циљ ће му бити да учествује на зимским Олимпијским играма у Сочију следеће године.

Мансиз је 2007. морао да заврши фудбалску каријеру после саобраћајне несреће, а сада са својом девојком и партнерком на клизаљкама, Словакињом Олгом Бестадинговом напорно тренира за Сочи.

Мансиз код турских навијача има култни статус, пошто је 2002. године на Светском првенству у Јапану и Јужној Кореји постигао "златни" гол против Сенегала у мечу четвртфинала (1:0).

"Ако успем, бићу први спортиста у историји који је учествовао на фудбалском Светском првенству и ЗОИ. Раније ме клизање није занимало, а први пут сам стао на клизаљке пре пет година", казао је Мансиз турским медијима.

Он је са девојком прво учествовао у ријалити шоуу у Турској, а како каже, Олга је била та која је прва приметила његов таленат на леду.

"Одавно имам идеју да започнем ново поглавље у спортској каријери, али никада ми није пало на памет да би то могло да буде клизање. Не очекујем да освојимо медаљу на ЗОИ, али учешће на овом такмичењу значило би нам много више од саме победе. Важно је охрабрити све људе да, без обзира на године, можете да остварите снове ако напорно радите", додао је Мансиз.

Мансиз и Бестандигова ће у септембру учествовати у квалификацијама за ЗОИ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи