Михајловић: Деки звао да се врати, могу и остали

Селектор репрезентације Србије Синиша Михајловић објавио је списак фудбалера на које рачуна за пријатељски дуел против Кипра, последњи пред квалификациону утакмицу против Хрватске у Загребу у марту. Михајловић поновио да ће Дејан Станковић конкурисати за тим у том дуелу, као и да су врата отворена свима који желе да се врате.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић објавио је данас списак играча за предстојећу пријатељску утакмицу против Кипра.

На Михајловићевом списку налазе се тројица дебитаната, Никола Ђурђић, Ненад Крстичић и Бранислав Трајковић.

Србија ће гостовати Кипру у среду, 6. фебруара, а утакмица почиње од 17.00 часова у Никозији.

На списку се налазе голмани: Владимир Стојковић, Бранимир Алексић и Дамир Кахриман.

Одбрамбени играчи: Бранислав Ивановић, Антонио Рукавина, Ненад Томовић, Бранислав Трајковић, Матија Настасић, Милан Бишевац, Александар Коларов и Душан Баста.

Фудбалери средине терена: Радосав Петровић, Лука Миливојевић, Срђан Мијаиловић, Иван Радовановић, Александар Игњовски, Љубомир Фејса и Здравко Кузмановић.

Нападачи: Зоран Тошић, Ненад Крстичић, Филип Ђуричић, Душан Тадић, Миралем Сулејмани, Марко Шћеповић, Филип Ђорђевић и Никола Ђурђић.

Репрезентативци Србије окупиће се на Кипру, а утакмица у Никозији биће последња провера пред квалификациони дуел за Светско првенство у марту против Хрватске.

Михајловић је на првој конференцији за медије у 2013. није говорио само о амбицијама пред меч са Кипром него је и поменуо и следећи меч у квалификационој групи за Светско првенство у Бразилу.

„До тог меча има још скоро два месеца. У овом тренутку размишљам пре свега о сусрету са Кипром. Да се уиграмо, упознамо још боље...иако имамо повређених играча као што су Суботић, Марковић, Бркић..."

Он је додао да ће за наредне мечеве конкурисати и бивши капитен Дејан Станковић.

„Ми смо се чули и он ми је рекао да има жељу да се врати у репрезентацију. Уколико буде редовно тренирао, играо за Интер онда ћемо видети да ли је довољно спреман да игра за репрезентацију. У сваком случају, он је рекао да жели да се врати. Када ми играч каже да неће да игра за национални тим, онда је на њима следећи корак да јаве да ли су променили одлуку. Нисам звао Немаљу Видића, нисам звао Немању Матића. Када буду хтели да се врате, ако промене одлуку, могу да позову и да кажу. На њима је сада следећи корак. И Дејан је мене звао. Нећу ја никога да молим да игра за репрезентацију. То је част. На крају крајева коректно је од Матића што је рекао да не жели више да игра. Поштујем његову одлуку али са обзиром да сам ја селектор и да је ово репрезентација свако ко жели да буде део ове групе мора да буде да спреман и да увек игра и да седи на клупи и на трибинама. Ко то не може, није за овај тим."

Поново је било речи о највећем проблему екипе, игри у нападу.

„Свестан сам да је нама најтеже да дамо гол, али радићемо на томе и даље. Ми стварамо шансе али не постижемо голове. Ипак, откако сам ја селектор мислим да смо подбацили само на утакмици са Македонијом."

Михајловић је поново нагласио колективну игру. Без обзира на имена.

„Ми ако желимо да победимо некога, морамо да играмо као тим и да побеђујемо као тим. Ми немамо велике индивидуалце који потезом могу да реше меч. Зато морамо играмо као тимски. Јер ако нама подбаци један или двојица играча ми ћемо проћи као што смо прошли против Белгије."

Селектор и даље верује у овај тим и у могућност одласка на квалификације.

„ Ово је млада и талентована екипа. Јасно ми је да медији и јавност у нас не верују. Али ја верујем и ови момци верују. Пошто тако радимо тако ћемо и да играмо." 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи