Михајловић: Нека се Хрвати плаше нас

Пре би они требало да се плаше Србије, него ми њих. Наравно, све има своје предности и мане. Они имају искуснији тим од нас. Али, наши млади играчи су жељни доказивања, рекао је селектор Србије Синиша Михајлоић у интервјуу за портал „sportal.rs" Селектор „орлова" је додао да неће поднети оставку уколико Србија изгуби меч против Хрватске.

Фудбалери Србије за неколико дана играју пријатељски меч против Кипра у Никозији, али у главама „орлова" највероватније ће бити репрезентација Хрватске, са којом се наша репрезентација састаје 22. марта. Најбитнији меч у квалификацијама за Светско првенство може тотално да преокрене срећу „орлова" у досадашњем току квалификација, али може и да нас гурне у још дубљи понор у случају пораза.

Селектор Србије Синиша Михајловић у интервјуу за sportal.rs каже да две репрезентације одлично познају једна другу, као и да неће бити толика тензија као што је била када су се Хрватска и тадашња Југославија сусреле у квалификацијама за Европско првенство 2000. године. Михајловић је додао да квалитет и резултати јесу на страни западних суседа, али и да су они ти који би требало да стрепе од „орлова".

„Пре би они (хрватска репрезентаија))требало да се плаше Србије, него ми њих. Наравно, све има своје предности и мане. Они имају искуснији тим од нас. Али, наши млади играчи су жељни доказивања. Ни сами нису свесни колико вреде и шта могу да постигну. Нема много филозофије. Уколико будемо играли како знамо, као против Велса, или 60 минута у сусрету са Белгијом, можемо до победе. У супротном, у случају да поновимо партију као против Македоније, немамо чему да се надамо", рекао је Михајловић.

Селектор Србије рекао је и да неће поднети оставку у случају да у том мечу „орлови" претрпе пораз.

„Имам уговор са Фудбалским савезом Србије и намеравам да га одрадим до краја. Могу само да добијем отказ од Савеза. У том случају не могу ништа. Али, немам намеру да поднесем оставку. Никада нисам сам одлазио, па тако неће бити ни овог пута. Верујем у ове момке, у њихов квалитет. Сигуран сам да се за годину или две неће причати о евентуалном пласману Србије на неко такмичење, него шта ћемо тамо урадити" истакао је Михајловић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи