Читај ми!

Италијански клубови критикују Јувентус

Италијански фудбалски клубови осудили су Јувентус чији су челници оштро критиковали судију јер им није досудио једанаестерац у дуелу против Ђенове. Јувентус је први на табели са 48 бодова, а другопласирани Наполи је реми црно-белих искористио и победом против Парме од 2:1 смањио заостатак на три бода.

"Ако не верујете у добру вољу судија онда је боље да прекинете да играте фудбал", рекао је тренер Милана Масимилијано Алегри.

Јувентус је у суботу играо нерешено 1:1 са Ђеновом, а тренер и играчи црно-белих уверени су да је судија у надокнади времена требало да досуди пенал у њихову корист, јер је фудбалер Ђенове Андреас Гранквист играо руком.

Тренер Јувентуса Антонио Конте рекао је после утакмице да му је судија тог меча Марко Гуида признао да "није био спреман" да досуди пенал.

"Прихватио бих да је рекао: 'Погрешили смо и жао нам је', али не могу да прихватим да судија није био спреман. Ако вам помоћник и четврти судија кажу да је био пенал, онда главни судија не може да каже да 'није могао да га досуди'. То није фудбал",рекао је Конте и додао да је тај потез судије "сраман".

Јувентус је први на табели са 48 бодова, а другопласирани Наполи је реми црно-белих искористио и победом против Парме од 2:1 смањио заостатак на три бода.

Председник Ђенове Енрико Прециози рекао је да је Конте "арогантан" и затражио да италијански Савез реагује.

Спортски директор Јувентуса Ђузепе Марота је коментаришући суботњу утакмицу подсетио да је судија Гуида из Наполија.

"У 94. минуту судија из напуљског региона се нашао у тешкој ситуацији", рекао је Марота.

Голман Наполија Морган де Санктис рекао је да би наводе челника Јувентуса требало истражити, док тренер тог клуба Валтер Мацари није желео да коментарише.

"Не желим да причам о томе. Када се заврши сезона изнећу свој став", рекао је Мацари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи