Навијачи у Подгорици прошли кроз пакао

Било је као у гасној комори - овим речима једна навијачица Црне Горе описала је ситуацију после меча против Пољске на стадиону у Подгорици. На стотине навијача на утакмици Црна Гора - Пољска, која је у суботу увече одиграна на стадиону под Горицом, нашло се заробљено у узаним и загушљивим излазима стадиона, а неки су падали у несвест.

На стотине навијача на фудбалској утакмици Црна Гора - Пољска, која је у суботу увече одиграна на стадиону под Горицом, нашло се заробљено у узаним и загушљивим излазима стадиона, а неки су падали у несвест.

Подгорички дневник Вијести пише да су међу навијачима била деца, старости испод 10 година, али и особе са инвалидитетом, које су се бориле за ваздух.

До неподношљиве ситуације дошло је када су организатори упозорили публику да по завршетку утакмице остану на својим местима, испричала је очевидац Нина Радуловић која је на утакмици била са својим вереником.

Ипак, ка излазу су се упутили они који су утакмицу желели да напусте раније како би избегли гужву, међу којима је било деце и инвалида.

Нина је испричала да се двадесетак минута пре краја са вереником упутила ка излазу, али су тамо наишли на затворену капију и одред полиције који им није дозволио да изађу.

Како они нису били једини који су хтели да напусте утакмицу раније, на излазу се направила велика гужва, а ситуација је постала неподношљива када се у пролаз излаза, како каже, угурао ватрогасни камион.

"Због неподношљивих издувних гасова из ватрогасног камиона, осећали смо се као у гасној комори! Најгоре је било деци и инвалидима који су били ближе земљи. Деца су почела да плачу, а једном инвалиду је позлило", исричала је Нина.

Она тврди да су и навијачи са других трибина имали сличне ситуације.

Иначе, Управа полиције саопштила је јуче да је у складу са безбедносном проценом и законима Црне горе предузела све наопходне мере и радње у циљу безбедног одржавања утакмице Црна Гора - Пољска.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи