Читај ми!

Лига шампиона Инзагијев сан

Легендарни фудбалер Милана Филипо Инзаги рекао је да је његов нови животни сан да и као тренер освоји Лигу шампиона. Инзаги је на крају минуле сезону окончао веома успешну каријеру, а јуче је одарадио први тренинг као тренер кадета "росо-нера!.

"Почео је мој нови живот. Био сам веома узбуђен и морам да признам да ми је било необично што ми се сви обраћају са "мистер", уместо са "Пипо", рекао је Инзаги новинарима у Миланелу.

Он је искористио прилику да захвали тренерима који су имали пресудни утицај на одлуку да крене њиховим стопама.

"Хвала Луидију Кањију, који ме је тренирао као клинца у Пјаченци, затим Бартолу Мутију, који ми је пружио шансу у Верони и наравно Карлу Анчелотију, са којим са доживео најблиставије тренутке у Милану. Са њим сам се чуо телефоном пре првог тренинга", истакао је Супер Пипо.

Према његовим речима, екипа коју буде тренирао играће нападачки фудбал.

"Играћемо са четири играча позади, што је правило у Милану, али и са три нападача, пошто сам видео неке занимљиве момке. Моја амбиције су максималне, желим до врха, да освојим Лигу шампиона и као тренер", поручио је Инзаги и додао да међу кадетима Милана није видео играча његових карактеристика, који зна да игра на ивици офсајда.

Инзаги је током каријере играо за Пјаченцу, Верону, Парму, Аталанту, Јувентус и Милан.

Освојио је три титуле првака Италије, две Лиге шампиона, по два европска и италијанска Суперкупа, Светско клупско првенство, Куп Италије, Интертото куп.

За репрезентацију Италије одиграо је 57 утакмица и постигао 25 голова. Био је члан тима који је 2006. године у Немачкој освојио шампионску титулу.

Најбољи је италијански стрелац у европкуповима у историји са 70 голова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару