Анита у Њукаслу, Саха у Сандерленду

Вурнон Анита и Луис Саха нови су фудбалери Њукасла, односно Сандерленда. Анита је већ дуже без дилеме прерастао изазове холандсе лиге, па је његов одлазак на Острво био само питање времена. Са друге стране, Луис Саха је по шести пут у каријери променио клуб, и од наредне године ће играти на Стадиону светлости.

У екипи Њукасла су потврдили да су договорили трансфер везисте Вурнона Аните вредан осам и по милиона евра. Анита се одлично сналази на позицијама централног и дефанзивног везисте, а са „свракама" је потписао петогдишњи уговор.

Задовољсто склопљенм послом није крио ни менаџер тима Алан Пердју.

"Одушевљени смо што смо успели да осигурамо услуге Вурнона. Он је изразито талентован фудбалер, сјајних техничких способности, што је управо оно што сам тражио у играчу. Будући да су му тек 23 године, надам се да су пред њим најбоље године управо у Њукаслу", рекао је Пердју.

Анита је био један од кључних фактора приликом Ајаксовог освајања титуле првака Холандије прошле године. Позант је по бесшпрекорним радним навикама, радној етици и великом залагању.

Холанђанин је тако постао четврти нови фудбалер Њукасла. Пре Аните, на Сент Џејмс парк су стигли Роман Амалфитано, Куртис Гуд и Гаел Бигиримана.

Отприлике у истом периоду је и Луис Саха пронашао ново ухлебљење. Француз је нови члан Сандерленда, у коју долази као слободан играч.

"Луис је нападач чије су способности доказане на највишем нивоу и са собом доноси делић искуства из врхунског фудбала. Сигуран сам да ће бити сјајан додатак нашем тиму у подручју у којем нам је требало појачање и одушевљен сам што смо довршили трансфер пре прве утакмице нове сезоне", рекао је је менаџер Сандерланда Мартин О'Нил.

Клуб са Стадиона светлости тако је постао седми клуб у кариејри Сахе. Након Меца, Њукасла, Фулама, Манчестер јунајтеда, Евертона и Тотенхема.

За француску репрезентацију је током каријере сакупио 20 наступа, на којима је дао четри поготка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару