Читај ми!

Шамари Немцима, Холанђанима, Хрватима...

Енглеска боља од Италије, Бразил од Шведске, а Француска поново немоћна у мечу са Уругвајом. Што се тиче ривала селекције Србије у предстојећим квалификацијама, Белгија убедљива против Холандије, победе Шкотске и Македоније. Лаган пораз Велса од Босне и Херцеговине, и сигурно изненађење вечери - пораз Хрватске у Сплиту од Швајцарске са 4:2.

Бразил је декласирао Шведску са 3:0 у последњој утакмици која ће икада бити одиграна на легендарној Расунди.

Стадион на којем је тада 17-годишњи Пеле бриљирао на Светском првенству 1958. године, довевши свој тим до прве титуле првака света, биће срушен како би на истом месту Швеђани саградили нови за свој национални тим.

Најбољи стрелац недавно завршеног олимпијског турнира Леандро Дамијао постигао је први погодак на сусрету у 32. минуту након асистенције Нејмара.

Пред сам крај меча, у 84. минуту на асистенцију Данија Алвеша, Пато је постигао свој први погодак на мечу. Два минута затим, из једанаестерца, исти фудбалер поставио је коначни резултат.

Фабио Капело ремијем је почео своју руску епизоду. У Москви је његов тим одиграо 1:1 са Обалом Слоноваче. Руси су повели у 55. минуту поготком Алана Џагоева, једног од откровења Европског првенства у Пољској и Украјини. Обала Слоноваче долази до изједначења у 77. минуту када је стрелац био Макс-Алан Градел.

Тако је селектор "слонова" Сабри Ламуши, некада репрезентативац Француске, сстао без пораза и у својој трећој утакмици на клупи ове селекције. На другој страни, Капело није лоше почео свој посао на клупи "зборнаје", који би требало да кулминира одласком на Светско првенство у Бразилу где је најавио поход на бар полуфинале.

У Франкфурту, Немачка је угостила Аргентину где је, у великој мери због несмотрености младог голмана Хановера Рон-Роберта Цилера, поражена са 3:1.

Чувар мреже је већ у 30. минуту сусрета зарадио искључење, и истовремено скривио једанаестерац. Његова замена Штеген је успео да заустави пенал Лионела Месија, али је био немоћан на самом крају полувремена када га је матирао Кедира.

У седмом минуту наставка Меси се искупио за промашени пенал када је постигао гол за 2:0, да би Ди Марија вођство додатно повећао голом у 73. минуту.

Пораз је ублажио Бенедикт Хеведес, иначе фудбалер Шалкеа, у 81. минуту.

Рецимо и да је сусрет пратило око 45 хиљада гледалаца, те да је селектор Аргентине њима поклонио свих 90 минута Месијеве игре.

Енглеска је у Швајцарском Берну била боља од вицепрвака Европе, Италије, са 2:1. Италијани су повели голом Де Росија у 15. минуту, да би прво Џагелка донео поравнање, које је Дефо претворио у победу десет минута пре краја сусрета.

Француска је, на дебију Дидијеа Дешама на клупи "петлова" одиграла меч без погодака са Уругвајем.

Кад је реч о ривалима "орлова" у предстојећим квалификацијама, они су имали половичан успех на својим сусретима.

Белгија је, након два преокрета, славила са 4:2 са Холандијом коју сада са клупе предводи Ван Гал. Голове за Холандију дали су Нарсинг и Хунтелар, а за победничку екипу Бертеке, Лукаку, Фертонген и Мертенс.

Велс је лако изгубио на свом терену од репрезентације Босне и Херцеговине. Стрелци за наше западне суседе били су Ибишевић и Стевановић.

Шкотска је након преокрета славила у мечу са Аустралијом. Брешано је довео госте у вођство, али су онда Роудс и Мекормак, уз аутогол Дејвидсона, поставили коначних 3:1 за Шкоте.

Македонија је на свом терену била боља од Литваније минималним резултатом, а стрелац је био Горан Пандев.

И на крају, Хрватска је потпуно подбацила у мечу са Швајцарском на сплитком Пољуду. Пред полупразним трибинама, изабраници Игора Штимца нису личили на озбиљну екипу коју смо имали прилике да пратимо у годинама иза нас, па је пораз од 4:2 могао да буде и убедљивији.

Едуардо је био двоструки стрелац за "коцкасте", док је исто на другој страни пошло за руком и Гаврановићу. Наравно, њему су се придружили и Шака и Барнета, који су били прецизни у првом делу сусрета.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару