Читај ми!

Преминуо Драган Паповић

Доживотни почасни председник фудбалског клуба Партизан Драган Паповић преминуо је у 88. години. После одласка са места председника, остао је везан за клуб, а један је од ретких на тој функцији, који никад ничим није условљавао своје ангажовање, наводи се у саопштењу Партизана.

Драган Паповић, доживотни почасни председник фудбалског клуба Партизан, преминуо је у 88. години у Београду, саопштено је на сајту клуба.

Паповић је био уз Партизан од самог оснивања клуба, а током година био је и истакнути функционер - члан Скупштине клуба, члан Извршног одбора у више мандата, а од 1982. до 1987. године обављао функцију председника клуба.

"После одласка са места председника, остао је везан до последњих дана живота за Партизан, као симпатизер и човек са огромним знањем, доприневши у великој мери свим потоњим успесима свог клуба. За све заслуге којима је задужио 'црно-беле', Скупштина клуба га је именовала за доживотног почасног председником фудбалског клуба Партизан", каже се у саопштењу Партизана.

Паповић је радни век провео у Савезном секретаријату за унутрашње послове из кога је као заменик министра отишао у пензију. По природи своје функције, дуго година је био у пратњи председника СФРЈ Јосипа Броза Тита, приликом званичних међудржавних посета у више од 50 земаља.

Био је припадник НОП Југославије, носилац Партизанске споменице 1941 и других одликовања.

"Паповић је био скроман човек благе нарави, увек на располагању црно-белима, посебно у данима када је клуб био у кризи, што га је, по сопственим речима, обавезивало на несебично жртвовање интересима клуба. Један је од ретких на тој функцији, који никад ничим није условљавао своје ангажовање у вољеном клубу", додаје се у саопштењу.

Паповић ће бити сахрањен у среду у 15 часова на Новом гробљу у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару