Потреси у Црвеној звезди

Најављивали су бољу сезону од претходних, коначно освајање титуле и резултате у Европи који ће задовољити милионску армију навијача. За сада, ствари не делују најбоље. Након тесног проласка у двомечу са Нафтаном, и игре која је изазвала гнев и јасне изливе незадовољства публике на трибинама, нешто мора да се промени. Шта "шкрипи" у црвено-белом табору објашњавао је данас пред Управним одбором лично Роберт Просинечки.

Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки појавио се у понедељак на ванредној седници Управног одбора клуба, преносе Вечерње новости.

Како пише београдски дневник, управа црвено-белих заседа у понедељак, а Просинечки ће бити први који ће изнети своје виђење лошег почетка сезоне.

Познато је колико је лоше Црвена звезда одиграла свој први меч пред домаћом публиком ове сезоне, када је - и поред резултата који је српски клуб одвео у наредно коло квалификација за Лигу Европе  -"награђена" звиждуцима и гласним негодовањем са трибина.

У четвртак стиже кипарска Омонија, сигурно далеко боља екипа од Нафтана, а евентуални пораз сигурно би представљао велико разочарење, још једно у низу када су Зездини излети у Европи у питању претходних година.

Од Просинечког ће бити затражено да понуди образложења у вези са несхватљивим падовима у игри његових играча, као и недопустиво ноншалантног односа појединаца према дресу који носе.

Одговорност хрватског стручњака утолико је већа јер он, заправо, обавља двојаку функцију у клубу из Љутице Богдана - поред шефа струке, Просинечки је, након одласка Ивана Аџића, и нешто најближе спортском директору што постоји у овом тренутку у најтрофејнијем српском клубу.

Као тим-менаџер, Просинечки се највише питао у вези са појачањима - како пре шест месеци, тако и овог лета. Наравно, у реализацији онога што је замислио има и значајно ограничење у виду финансија, које су далеко ов Звездиних увек високих амбиција.

Ипак, тренер црвено-белих се ниједног момента, барем не јавно, није пожалио на скроман буџет и педигре и квалитет играча који су доведени у прелазном року који још увек траје.

Просинечки верује да има млад и јак тим, коме "и нису потребни нови играчи". Све ово сада треба оправдати, а прва препрека коју треба прескочити јесте Омонија. У случају неуспеха, јасно је да ће неко морати да сноси кривицу. Навијачи су већ "тражили главу" председника Лукића, и питање је колико би се највернијим Звездиним навијачима  допала евентуална промена на клупи.

Ипак, према сазнањима "Новости", Просинечки и даље има поверење управе, или бар њеног већег дела, тако да се статус шефа струке засад не доводи у питање, нити ће бити тема разговора. Свима је у мислима само меч са Омонијом, који би у, у правом смислу те речи, могао да буде и коначна смерница у ком ће правцу отићи наредна сезона црвено-белих. Након пет година без титуле, срамотних резултата у Европи, питање је какав би ефекат нови незадовољавајући резултат имао.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару