Читај ми!

Игра за сваку бригу

Црвена звезда још једном разочарала, на Маракани на једвите јаде до ремија са Нафтаном 3:3. Остварен је пласман у наредно коло али са оваквом игром "црвено-бели", једноставно, немају шта да траже у Европи. На две утакмице у квалификацијама дато је седам, али и примљено чак шест. Навијачи тражили повратак Драгана Џајића.

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу Европе пошто су вечерас у Београду, у реванш утакмици другог кола, играли против екипе белоруског Нафтана нерешено 3:3 (2:1). Први меч на гостујућем терену црвено-бели су добили резултатом 4:3.

Стрелци на вечерашњој утакмици били су Касалица у 9, Димитријевић у 15. и Вешовић у 90. за Црвену звезду, а Сорокин у 22, Наумов у 58. и Коваленко у 81. минуту за Нафтан.

Црвено-бели су елиминисали Нафтан, али је скромна белоруска екипа са играчем мање очитала фудбалску лекцију српској екипи и показала све недостатке тима Роберта Просинечког. Звиждуци играчима и стручном штабу, као и повици са трибина "Управа напоље" и "Лукићу, одлази" најбоље осликавају шта се догађало на терену, поготово у другом полувремену. Навијачи су тражили и повратак Драгана Џајића.

Имала је Звезда на почетку и вођство и хук са трибина. После тога дошло је до необјашњивог пада у игри српског тима. У другом делу утакмице дозволили су ривалу да направи потпуни преокрет.

Као и пре недељу дана, Звезда је сјајно почела утакмицу и веома брзо и лако дошла до убедљивог вођства головима Филипа Касалице и Милоша Димитријевића. Црвено-бели су повели када је Лука Миливојевић асистирао Касалици, који је ушао у шеснаестерац искоса са леве стране и по земљи савладао противничког голмана.

Предност је на 2:0 повећао Димитријевић пошто је после додавања Дарка Лазовића шутирао из прве са 16 метара, а лопта је од стативе ушла у гол.

Звезда је лако стигла до 2:0, али су гости из првог ударца ка голу успели да смање резултат. Сорокин је примио лопту на 25 метара од гола, ушао у шеснаестерац, преварио капитена Звезде Николу Микића и поред њега шутирао у даљи угао голмана Звезде Бобана Бајковића.

Звезда је била боља у првом полувремену, контролисала игру, али је после гола Белоруса идућа шанса виђена тек у 41. минуту када је Евандро оштро шутирао са око 20 метара поред гола. 

У другом полувремену, као и у Белорусији, Нафтан је био бољи, иако је од 67. минута играо са играчем мање због другог жутог картона за капитена Микита Букаткина. Изједначење Белорусима Наумав је донео када је главом из трка шутирао са око 12 метара после прекида који је извео Михаил Горбачов, а предност Нафтану од 3:2 Коваленко је донео после контранапада.

Гости су два минута после изједначујућег гола могли да поведу када је Ихар Турхау сам са десетак метара шутирао из волеја, али право у Бајковића. Пет минута касније, после новог прекида, Нафтан је имао још једну прилику за гол, али је Наумав закаснио да захвати лопту.

Најбољу шансу за Звезду у другом полувремену имао је Касалица када је у 65. минуту шутирао са 25 метара, али је голман Довгалов уз помоћ пречке успео да скрене лопту у корнер.

На крају, част Звезде спасао је Марко Вешовић који је у 90. минуту погодио за 3:3. Нафтану је био потребан још један погодак за пролаз у следеће коло, али гости нису имали више снаге.

Црвено-бели ће следећег четвртка у првом мечу трећег кола угостити кипарску Омонију.

Број коментара 51

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару