Гол на страни решава много

Ако постигнемо гол на страни, решићемо много тога када је у питању свеукупни победник. Нафтан је у такмичарском ритму, одиграли су већ десетак првенствених мечева и то је његова предност. Ми смо тек изашли из припрема и зато не треба очекивати да у Витебску Црвена звезда покаже своје најбоље лице. То не значи да не очекујем победу, рекао је Роберт Просинечки, два дана пред почетак сезоне за екипу коју предводи.

Одговор на питање да ли је Роберт Просинечки успео да сложи све коцкице када је игра Црвене звезде у питању биће познат у четвртак предвече када буде завршен први такмичарски меч који ће црвено-бели имати у новој сезони, против белуруског Нафтана у гостима.

"Добро смо проучили игру противника, гледали смо доста материјала са њихових утакмица, анализирали их, мој помоћник Кљајић их је и уживо посматрао, тако да могу рећи да спремни путујемо на меч. Иза себе имамо месец дана припремног периода у којима су моји играчи одлично радили, и могу вам у њихово име рећи да су сви физички спремни и да једва чекамо да меч почне", рекао је Просинечки новинарима пред одлазак у Белорусију.

Улога фаворита јесте на страни београдске екипе. Од ње не бежи ни Просинечки, али је свестан да белоруска екипа има квалитет и неке предности, пре свега у томе што је у такмичарском ритму.

Али, он очекује добар резултат већ у првој утакмици, за мирнији реванш у Београду.

"Ако постигнемо гол на страни, решићемо много тога када је у питању свеукупни победник. Нафтан је у такмичарском ритму, одиграли су већ десетак првенствених мечева и то је његова предност. Ми смо тек изашли из припрема и зато не треба очекивати да у Витебску Црвена звезда покаже своје најбоље лице. Сезона је дуга, и сигурно да ћемо и ми кроз квалификације и Европу подизати форму. То не значи да не очекујем победу. Верујем да имам одличну екипу, која поседује велики квалитет који ће бити довољан да тријумфујемо у четвртак", рекао је шеф стручног штаба Звезде.

Екипа одлазио у Белорусију у среду ујутру. Да ли ће у авиону бити и Лука Миливојевић, који има проблем са скочним зглобом?

"Више о томе да ли ће Лука играти знаћемо после данашњег тренинга. Повреда није озбиљна, али не могу још ништа са сигурношћу да кажем. Искрено се надам да ће бити спреман, јер је добро радио у Словенији и на Златибору, у доброј је форми и медицински тим учиниће све да га оспособи до почетка меча", одговорио је Просинечки.

Хрватски тренер се још једном осврнуо на противника.

"Не очекујем лаку утакмицу, Нафтан је добра екипа, освојили су Куп своје земље. Највећа опасност нам прети из прекида, јер су противнички играчи изразито високи. Тренутно у првенству не стоје добро, и сигурно да су жељни доброг резултата у квалификацијама. Са друге стране, велика жеља да у нову сезону уђемо победом, присутна је и код нас. Сматрам да смо ми квалитетнији тим, да имамо много више врлина од њих и да очекујем да се у Београд вратимо са повољним резултатом", истакао је Просинечки.

Прва утакмица 2. кола квалификација за Лигу шампиона биће одиграна у четвртак од 17 часова у Белорусији, реванш је 26. јула.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару