Читај ми!

На две утакмице 73 гола

На две утакмице румунске четврте лиге постигнуто је 73 гола. Два клуба, Воинта Ланури и Пујешти такмичили су се за место које води у бараж. Пујешти је морао да надокнади лошију гол разлику, па је меч против Числауа добио резултатом 36:2. Ипак, ни Воинта није заостајала тако да је меч против Пескарула добила са 34:1. Власници клубова тврде да мечеви нису намештени.

Тимови Воинте и Пујештија који се такмиче у румунској четвртој лиги преко ноћи су постали популарни. Разлог је једноставан, на два меча ових екипа пало је више од 70 голова.

Пујешти је у последњем колу баража савладао екипу Числауа са 36:2. Пујешти је мислио да је овом победом осигурао пласман у виши ранг, пошто су за највећим конкурентом, екипом Воинте, заостајали шест голова.

Ипак, наде у пласман су избледеле када је стигла вест да је Воинта победила свог ривала Пескарусула добила са 34:1.

Иако је Фудбалски савез Румуније суспендовао четири клуба, власник Воинте Константин Кирсеа рекао је да меч није био намештен.

„Одлично, сада цела земља зна за нас. Публицитет се не дели на лош или добар. Нисмо платили гостима да нас пусте, моји момци су имали премије од 12 евра ако победе! За разлику од нас, Пујешти је платио ривале 2.200 евра, то је права мафија, а не ово што смо ми учинили", рекао је Кирсеа.

Тренер Тасе Лаптоју је, међутим, објаснио да је неког договора ипак било.

"Моји играчи су разговарали са гостујућим играчима и питали су их да их пусте, али тек након што смо чули да Пујешти води са великом разликом на полувремену. Ми ни немамо паре да потплатимо противнике. Одлучили смо да играмо по њиховим правилима. Па, нисмо ми глупи!", рекао је Лаптоју.

Цела ствар се завршила тако што је Фудбалски савез суспендовао сва четири клуба и допустио екипи Униреје из Шталпуа да се бори за бараж. То би био очекиван расплет догађаја да Униреа меч последњег кола није играла 7:7 са Вернестијем.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи