Читај ми!

Нелфи Ибанес, шефица стручног штаба

Боливијка Нелфи Ибанес преузела тим Ијос де Акосвинкос, који покушава да се врати у прву перуанску лигу. Нелфи иза себе има богато искуство, пошто је радила у Барселони, а тренирала је екипе у Боливији и Парагвају.

Само неколико жена се усудило да уђе у мушки свет професионалног фудбала, а још мање да тренира играче у "мачо" фудбалској Јужној Америци.

Једна од оних које су се усудиле је Боливијка Нелфи Ибанес. Ова 43-годишњакиња је високо квалификована за тај посао: тренирала је екипе у Боливији и Парагвају, радила за Фифу и имала праксу у шпанској фудбалској федерацији.

Сада се труди да свој најновији мушки тим, Ихос де Акосвинкос (Hijos de Acosvinćos) из Лиме врати у прву перуанску лигу.

"Ја сам овде једина, али бих волела да имам више колегиница. Не знам да ли то значи да сам веома храбра, али мени је то природно. У свим земљама у којима сам боравила, увек сам била једина жена која тренира мушки тим. Моје колегинице углавном тренирају женске екипе у Немачкој, Сједињеним Државама или Јапану", прича Нелфи Ибанес за АФП.

Ипак, она наилази и на увреде "мачо типова".

"Ако желе да ме вређају - то је њихова ствар. Ја сам увек поштовала друге и увек сам се с поштовањем односила према својим играчима", каже Ибанесова.

Нелфи може да се ослони и на своје завидно искуство које јој је пружила пракса у ФК Барселона, од многих сматрана најбољим тимом на свету.

Тамо јој је, како каже, легендарни Лионел Меси, по многима најбољи светски фудбалер, пружио велику подршку.

А сличну реакцију је доживела и од играча свог садашњег тима.

"Добро је знати да имамо тренера који се школовао у Шпанији, у Барси и да то искуство стварно примењује код нас. То што је донела у наш тим је веома корисно за нас", каже Етро Гарсија.

Са тим се слаже и његов саиграч Дијего Морон: "Ја нисам мушки шовиниста, мислим да је сјајно што је она овде, немам никакав проблем са тим. Заправо је фантастично и нема разлике између мушког тренера и ње."

Нелфи је у Лиму дошла са циљем да своју екипу из друге лиге врати у прву, и уверена је да ће заједничким снагама стићи далеко.

Највећи сан јој је да постане тренер репрезентације Боливије која није учествовала на светском првенству од 1994. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару