Читај ми!

Летонци иду у Лил, Грузини надиграли Хрвате, опроштајна победа Руса

Летонци након преокрета савладали Естонију 75:64. Грузија надиграла Хрватску резултато. 71:58. Русија успела да забележи први, али и опроштајни, тријумф против Босне и Херцеговине 81:61.

Селекција Летоније успела је да избори осмину финала, у директном дуелу са Естонцима успели су након преокрета да стигну до тријумфа 75:64 (15:29, 18:15, 22:5, 20:15 ) у оквиру 5. кола групе Д.

Естонци су ушли у меч силовито жељни да на старту сломе противника, серијом 12:0. Ову предност успели су да очувају до полувремена. У наставку преокрет Летонаца. Користе пад у игри противника долазе до великог преокрета и пласмана у осмину финала.

Најефикаснији у победничком тиму био је плеј Јанис Стрелникс са 21 поеном и три асистенцијем, а код порашених Грегор Арбет са 16 поена и шест скокова.

Хрватска се обрукала у Загребу и после неуспеха у сусрету са Грчком претрпела други на шампионату, док је Грузија забележила другу победу 58:71 (13:14, 15:11, 16:22, 14:24) у мечу последњег кола Групе Ц.

Хрватска је заузела друго место, у групи. Tо место би им припало и да су славили вечерас јер су Грци већ обезбедили прво место. Хватска се налази на путу наше селекције у четвртфиналу. 

Кошаркаши Русије стигли су до опроштајне победе у петом колу Групе А. „Баћушке" су савладале Бих са 81:61 (12:22, 19:9, 24:19, 26:11) и тако остварили прву победу на шампионату.

Босанци су водили после прве четвртине са десет поена разлике. Руси су у наставку заиграли много ангажованије и до полувремена успели да изједначе резултат. Друго полувреме донело је још бољу игру Руса, који су се изгледа касно пробудили, на крају су стигли до 20 поена разлике.

Најефикаснији је био Андреј Зубков са 17 поена, уз седам скокова и три асистенције. Фридзон је додао 16, а Воронцевич 15. У селекцији БиХ најрасположенији су били Андрија Стипановић, 22 поена и Елмедин Кикановић са 14, ипак то није било довољно да се избегне фењер у групи.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару