Читај ми!

Сан Еметерио: Много смо пропатили за овај трофеј

Шпански кошаркаш Фернандо Сан Еметерио рекао је да је његова екипа много "пропатила" да би освојила своју трећу титулу европског првака на последња четири континентална шампионата, али да је и због тога трофеј слађи.

Шпанија је у групи изгубила од Србије и Италије, а дуго се мучила против Немачке. Против Француске у полуфиналу је играла продужетак, али је без икаквих проблема победила Литванију са 80:63.

"Знали смо ако прођемо те почетне проблеме да ћемо имати све што нам треба да побеђујемо даље. Било је тешко, много смо пропатили, али је овако трофеј слађи", рекао је Сан Еметерио.

"Играли смо стварно јако од почетка турнира. Много смо пропатили да бисмо добијали утакмице, а у финалу смо играли изузетно у првој четвртини. Тада смо стекли 10 поена предности и знали смо како да победимо са толиким вођством. Вечерас смо добили лакше него друге утакмице", рекао је Сан Еметерио.

Шпанији је ово трећи трофеј у последњих шест година, односно четири Европска првенства.

"То је реалност и јако смо срећни због тога. Играли смо све са истом амбицијом. Пау (Гасол) је фантастичан, много нам је помогао. Тражили смо га да нам помогне и он је одговорио", рекао јеПогледали смо у њега и он нам је одговорио", рекао је он.

Најбољи играч Литваније и члан прве петорке шампионата Јонас Валанчијунас оценио је да је његову екипу поразила одбрана Шпаније.

"Играли су сјајно, имали су много енергије, трчали су по целом терену. Одиграли су сјајну одбрану, која нас је 'убила', а не напад. Нисам задовољан сребрном медаљом, јер после оваквог пораза не можеш бити задовољан, али чекају нас Олимпијске игре. Морамо да освежимо тим и ум и следеће године одемо у Рио", рекао је Валанчијунас.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара