Читај ми!

Французи освојили бронзу, “орлови“ без медаље

У мечу за треће место на Европском првенству, Француска је савладала Србију са 81:68. „Орлови“ без одговора на разноврсну игру Француза и расположеног Рудија Гобера. Поразу је кумовао и лош шут за три поена – 31 покушај, осам убачених.

Кошаркашка репрезентација Србије није успела да освоји бронзану медаљу на Европском првенству, пошто је у утакмици за треће место изгубила од Француске са 68:81 (16:16, 16:21, 12:21, 24:23).

Француска је од почетка меча била боља на терену, стално имала вођство, а највећа предност "триколора" износила је 16 поена.

Најефикаснији играч у победничкој екипи био је Нандо де Коло са 20 поена, Еван Фурније и Руди Гобер су убацили по 15 поена, док је Тони Паркер постигао 13.

У селекцији Србије најбољи је био Богдан Богдановић са 14 поена, Немања Бјелица је постигао 12, а Мирослав Радуљица 11 поена.

У борби за златну медаљу на Европском првенству од 19.00 састају се репрезентације Шпаније и Литваније.

И Србија и Француска су у данашњу утакмицу ушле нервозно, па су се у прва четири минута ређали промашаји на обе стране. Француска је за нијансу била боља и прецизнија, па је стигла до предности од пет поена, али је Симоновић тројком приближио Србију на 5:7.

Домаћини су се, после техничке грешке Александра Ђорђевића и поена Паркера, поново "одлепили" на пет разлике, али је у самом финишу четвртине прорадио Богановић. Кошаркаш Фенербахчеа је прво погодио за три, а потом и за два поена, тако да се на први одмор отишло нерешеним резултатом (16:16).

Серију с краја прве четвртине Богдановић је наставио и у другој. Уписао је још четири поена и донео Србији прву предност на мечу после скоро 12 минута утакмице.

Марковић је до половине друге четвртине погодио две тројке и тако одржавао Србију у игри, али су потом уследила четири "празна минута". На четири минута и 19 секунди до полувремена, после доброг контранапада, Ерцег је погодио за 27:26, али тада су изабраници Александра Ђорђевића стали.

Ређали су се поени Де Колоа, Батума и Гобера, па је Француска серијом 10:0 стигла до највеће предности од почетка – 28:37.

Серију Француске је на 33 секунди пре краја друге деонице прекинуо Бјелица тројком, а прво полувреме затворио је Калинић једним погођеним слободним бацањем (32:37).

Француска је много боље ушла у наставак утакмице и до половине четвртине одржавала предност од шест до девет поена. На другој страни, кошаркаши Србије имали су проблем са организацијом напада, који су се углавном завршавали шутевима, али и промашајима за три поена.

Средином треће четвртине, "триколори" су започели још једну серију, отворио је поенима Паркер, а наставили су Батум и Де Коло, па је Француска врло брзо стигла до прве двоцифрене предности на утакмици (39:50).

Нова четири минута Србије без поена прекинуо је тројком Богдановић, али је Француска одмах узвратила истом мером преко Фурнијеа. После изгубљене лопте и нових поена Де Колоа, "триколори" су стигли до највеће предности на утакмици – од 16 поена.

На последњи одмор отишло се резултатом 44:58 за Француску.

У последњој четвртини изабраници Александра Ђорђевића су донекле консолидовали редове, пришли су на девет поена разлике, али нису успели да направе велики прекокрет и стигну до бронзане медаље.

Крајем треће четвртине, "орлови" чак четири минута нису успели да пронађу пут до коша, што су Французи искористили, дошли до максималних 16 поена предности (58:42) и већ тада решили питање победника.

Финална утакмица између Шпаније и Литваније игра се вечерас од 19 сати.

Овако је протекао меч:

15.50 - Крај меча. Француска је освојила бронзу.

15.25 - Пред почетак последње деонице, Французи имају предност – 58:44. 

15.00 -  Меч се наставља. 

14.45 - Полувреме. Французи воде 37:32.

14.20 - После прве деонице, нерешено је – 16:16. 

14.00 - Почео је меч за бронзу. 

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара